Liderul din România al grupării "Hell's Angels", extrădat în SUA. Ar fi negociat un dublu asasinat și cumpărarea a 400 de kg de cocaină

Data actualizării: Data publicării:
marius lazar cu catuse flancat de politisti
iderul din România al grupării de motocicliști "Hell's Angels" este extrădat în Statele Unite ale Americii. Marius Lazăr este acuzat de crimă organizată și trafic de droguri. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Liderul din România al grupării de motocicliști "Hell's Angels" este extrădat în Statele Unite ale Americii. Marius Lazăr este acuzat de crimă organizată și trafic de droguri.

Fusese dat în urmărire internațională după ce în 2020 ar fi negociat un dublu asasinat și cumpărarea a 400 de kilograme de cocaină.

Marius Lazăr va fi urcat în avion spre SUA, unde va fi judecat pentru crimă organizată și trafic de droguri.

Urmărit internațional, el a fost prins în 28 decembrie 2022, de polițiștii Direcției General ale Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale.

Pe numele lui Marius Lazăr, Curtea de Apel București emisese la data de 15 decembrie 2022 un mandat de arestare preventivă, în vederea extrădării către autoritățile din Statele Unite ale Americii.

Asasinate la comandă și trafic de droguri. Asta făceau membrii Hell`s Angels în România, conduși de liderul Marius Lazăr. Acum doi ani, o astfel crimă la comandă a fost împiedicată, după ce membrii care acționau în țara noastră au fost prinși în flagrant.

Mai departe, banii erau spălați prin achiziționarea de yacht-uri, mașini de lux, ceasuri sau alte obiecte. Anchetatorii români au colaborat pentru organizarea flagrantului cu cei americani.

O dronă cu termoviziune a fost esențială în ancheta de la București. A surprins exact momentul în care săgețile trimise pentru a negocia un transport de sute de kilograme de cocaină stabileau, împreună cu românul implicat, ultimele detalii.  

Ancheta a scos la iveală că, imediat după plasarea comenzii de droguri, de către liderul "Hell's Angels" Noua Zeelandă, oamenii desemnați să se ocupe au mers la București. Cocaina și metamfetamină, erau preparate în SUA. Erau apoi aduse în România, de unde erau transportate către arhipelag. O parte rămânea în România, de unde era distribuită inclusiv pe piețele din alte țări europene.

"Hell's Angels" Motorcycle Club este cel mai cunoscut club de motocicliști din lume. A fost fondat în California, în 1948. La început, a fost un fenomen exclusiv californian, dar, din 1961, s-a extins dincolo de granițele americane.

Marius Lazăr va fi cercetat în Statele Unite pentru crimă organizată, trafic internațional de droguri de mare risc, dar și spălare de bani.

Citește și: Anchetă internațională de amploare. Cum a fost prins liderul Hells Angels din România în timpul unei negocieri de trafic de droguri 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri