MAI anunță că nu au existat incidente la pelerinajul Sfântului Andrei și le mulțumește credincioșilor

Data publicării:
pelerinaj-pestera-sfantul-andrei-2020-pandemie-inquam-ganea (9)
IPS Teodosie a organizat pelerinajul la peștera Sf. Andrei în timp de pandemie, în ciuda unei decizii judecătorești și a sfaturilor și avertismentelor venite de la autorități. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Interne a mulțumit prin intermediul unui comunicat organizatorilor pelerinajului care a avut loc la Peştera Sfântului Andrei din județul Constanța, precum și tuturor credincioșilor prezenți, pentru înțelegerea și buna credință de care au dat dovadă în respectarea regulilor de protecție sanitară.

În plus, MAI anunță că nu au fost inregistrate incidente, iar echipele de polițiști și jandarmi s-au aflat permanent în comuna Ion Corvin, acolo unde a avut loc procesiunea religioasă. 

"Faptul că nu au fost înregistrate incidente dovedește, încă o dată, că cetățenii au înțeles necesitatea respectării restricțiilor ce se impun în actualul context epidemiologic, dar și că structurile ministerului au fost la datorie, alături de români și pentru români. Echipajele de jandarmi și polițiști, care au asigurat măsurile de ordine publică, au avut drept principal obiectiv protejarea participanților", a precizat MAI. 

În colaborare cu reprezentanții mănăstirii și ai DSP Constanța, au fost stabilite trasee de deplasare pentru pelerini și au fost marcate locurile pentru distanțare, astfel încât să fie respectate toate regulile sanitare pentru a preveni infectarea credincioșilor cu noul coronavirus.

"Pentru a preveni producerea unor incidente, echipele de dialog, constituite la nivelul GPR si IGJR, i-au îndrumat pe pelerini și le-au oferit informații utile despre modul de organizare a evenimentului. Totodată, le-au reamintit regulile care trebuie respectate, pentru a evita răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2", se mai arată în comunicat.

Ministerul de Interne recomandă în continuare cetățenilor să respecte măsurile dispuse de autorități în actualul context epidemiologic. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri