Mihai Fifor, despre schimbul de informații dintre polițiștii și interlopii din Caracal: „Nu știu la ce vă referiți”

Data actualizării: Data publicării:
Mihai Fifor
Mihai Fifor Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a refuzat marți dimineață să comenteze cu privire la informațiile oferite de către interlopi polițiștilor din Olt în cazul crimelor de la Caracal.

„Nu știu la ce vă referiți. Chiar nu știu la ce vă referiți”, a spus Mihai Fifor, la sediul MAI, refuzând să mai facă declarații. 

Anterior, Fifor a susținut că nu-și dorește ca „ceea ce este inscripționat pe mașinile de poliție - Siguranță și încredere - să fie doar vorbe în vânt”.

„Acestea nu sunt doar lozinci”, a subliniat el.

Cazul Caracal a scos la iveală o întreagă rețea de legături periculoase țesute, de-a lungul anilor, între oameni de afaceri controversați din Olt și cei care ar fi trebuit să vegheze la aplicarea legii.

Polițiștii care au căutat-o pe Alexandra Măceșanu, declarată acum victima unui omor calificat, au cerut mandate de percheziție plecând de la informații furnizate de un patron de firmă de pază.

Acesta i-a trimis în casele locotenenților liderului unei grupări locale proaspăt intrate în colimatorul procurorilor pentru cămătărie și șantaj. În dosarul pe care procurorii din Olt l-au deschis pe numele celui din urmă, martorii audiați vorbesc despre legăturile acestuia cu șefii, demiși acum, ai Poliției Caracal.

Digi24 a vorbit cu cei doi oameni de afaceri implicați, în ultimii ani, în scandaluri locale sau care au deja dosare penale deschise.

Remus Rădoi, cel căruia poliția județeană îi cerea ajutor pentru localizarea Alexandrei, spune că a colaborat legal cu Nicolae Alexe, demis de la comanda IPJ Olt după scandal, și arată cu degetul la legăturile periculoase ale rivalului său. Nicolae Oacă a acceptat și el să discute cu Digi24. Spune că e nevinovat și că nu înțelege cum a ajuns să fie cercetat pentru cămătărie (Citiți declarațiile celor doi aici).

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri