Exclusiv Nicușor Dan, despre reabilitările urgente din Capitală: Vrem să începem lucrările la jumătatea lui octombrie și să terminăm în 4-5 luni

Data publicării:
BUCURESTI - FEDERATIA DE GIMNASTICA - CONFERINTA - 29 AUG 2023
Nicușor Dan, primarul Capitalei. Inquam Photos / George Calin

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a confirmat miercuri, la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss, că din cele circa 40 de poduri și pasaje din București, au fost expertizate aproape 30, iar 3 dintre acestea - Pasajele de la Lujerului și Obor și Podul Băneasa - au probleme care necesită intervenție rapidă. PMB estimează un cost de 20-30 de milioane de lei pentru fiecare lucrare de abilitare și speră ca acestea, preconizate să înceapă în octombrie, să nu dureze mai mult de 4-5 luni. 

"Nouă, adminstrației în general, ne place să facem lucruri, investiții, dar uităm să facem ceea ce se numește mentenanță. Ne pomenim că avem investiții mari de infrastructură la care nu se uită nimeni 10-15 ani și apoi ele au probleme de rezistență.

În București avem circa 40 de poduri și pasaje. Am expertizat cam 30 dintre ele și am găsit 3 cu probleme, care necesită intervenție destul de rapidă. Astea sunt pasajele de la Lujerului și Obor și Podul Băneasa, dinspre București-Ploiești.

Am început documentația pentru a le putea scoate la achiziție. Din toate cele 30 pe care le-am făcut, ele toate necesită.

În ceea ce privește costurile, costul, raportat la bugetul PMB, este 20-30 de milioane de lei fiecare.

Ca să o spun așa, în momentul de față, lucrăm să facem o delimitare între ce este în administrarea noastră (a Primăriei Generale – n.red.) și ce e în administrarea sectoarelor. Pentru că nu avem o hartă precisă care să spună cine și ce face. La nivelul ăsta suntem în momentul de față. Cele despre care știm că sunt la noi, în administrația străzilor, ar fi trebuit să aibă un program de mentenanță.

Noi vrem să începem la jumătatea acestei luni, în octombrie, și sperăm să terminăm în 4-5 luni. Nu vom bloca tot Podul Grant, ci doar sensul dinspre Crângași către Turda. Iar pe linia de tramvai, pentru că și acolo sunt necesare intervenții, se vor repara ambele, dar va circula tramvaiul alternativ pe câte una din ele, pe cea care nu se repară", a declarat Nicușor Dan.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri