Video Exclusiv Nicușor Dan îl atacă pe Negoiță: Administrația publică e abstractă. Să îmbrățișezi un copac este mult mai eficient mediatic

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan
Nicușor Dan, la Interviurile Digi24.ro

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, lansează un atac la adresa primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, și spune că „administrația publică e abstractă”, în timp ce „să îmbrățișezi in copac este mult mai concret și mult mai eficient mediatic”, făcând referire la momentul când Negoiță a luat în brațe un copac. „Față de problemele mari, structurale pe care le are orașul ăsta, chestiunile pe care le invocă (Negoiță) sunt mult prea mici”, spune edilul Capitalei. 

Nicușor Dan susține că Robert Negoiță face schimbări fără să se consulte cu administrația publică, precizând că problema ține de principiu. Faptul că primarul Sectorului 3 al Capitalei „încalcă legea, însă cere oamenilor să o respecte”, este ceea ce l-a deranjat mai mult, spune el.

Întrebat ce a avut cu palmierii lui Negoiță, Nicușor Dan a spus: O chestiune de principiu. Nu poți să le ceri oamenilor să respecte legea dacă tu asiști la o încălcare a legii. Încălca niște reguli pe care noi le stabilisem. Chestiune cu palmierii a fost mai exotică și a prins la public. Dar ce s-a întâmplat cu câteva luni în urmă a fost mai grav. Noi terminasem de refăcut trotuarul din fața magazinului Unirea și a venit domul Negoiță fără să întrebe pe nimeni și-a pus bucățelele lui de pietre roșii. Acționează haotic așa, nu e prima oară când o face. N-am văzut imaginile când îmbrățișează arbori. Administrația publică e abstractă. Să îmbrățișezi in copac este mult mai concret și mult mai eficient mediatic. Oamenii pe care eu îi trimisesem să rezolve problema cu palmierii cumva se simțeau descoperiți și m-au rugat să vin și eu.

Robert Negoiță s-a filmat pe Bulevardul I.C. Brătianu din centrul Capitalei luând în brațe un copac de pe mijlocul șoselei, spunând în videoclipul publicat pe Facebook că este „nevoie de cât mai mulți copaci” pentru a combate poluarea. „Domnule primar general Nicușor Dan, ăștia sunt copaci ilegali. Nu vreți să-i dați afară de aici? Scoateți-l, că nu vă place verdele, frumosul, vă deranjează copacii, vă deranjează cei care fac ceva. Dar n-am să vă las. Să vă ferească Dumnezeu. N-aveți ce căuta aici. Țineți-vă departe de zona asta, pentru că am reușit cu greu să prindem acești copaci. Copacii, fiind ființe vii, și, domnul primar general nu știe asta, suferă la fel ca și noi din cauza poluării la fel ca și noi oamenii”, spunea în videoclip primarul Sectorului 3.

El posta filmulețul după ce primarul Nicușor Dan a decis să scoată palmierii plantați în Piața Unirii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri