Patriarhia, anunț despre ÎPS Pimen, adus cu elicopterul la București: Starea generală este bună

Data publicării:
IPS Pimen
Foto: basilica.ro

Starea arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, bolnav de Covid-19 și transferat luni seară cu elicopterul la București, este bună, scrie site-ul Patriarhiei, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al spitalului.

ÎPS Pimen a fost adus luni seară la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, cu un elicopter al Ministerului de Interne. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat că arhiepiscopul „are o pneumonie medie-severă”, cu „o simptomatologie clară de contaminare cu COVID-19”. Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a declarat marți pentru Libertatea că starea generală a prelatului în vârstă de 90 de ani este bună.

Direcția de Sănătate Publică Suceava va face anchetă epidemiologică la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, unde își are sediul Arhiepiscopia.

„Până în acest moment, toți cei de acolo sunt bine, inclusiv cei ce au slujit la Înviere alături de arhiepiscop”, a menționat Vasile Bănescu.

Editor: B.P.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri