Piedone spune că „zeci de copaci” au fost doborâți de furtună și îi cere lui Nicușor Dan să aprobe tăierea arborilor uscați

Data publicării:
Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Primăria Sectorului 5 a făcut un apel marți seara către primarul general Nicușor Dan, pentru a elibera avizele necesare toaletării copacilor și defrișării arborilor uscați din sectorul 5. Primarul Cristian Popescu piedone susține că „zeci de copaci” au fost doborâți de furtună în sectorul său.

Echipele de intervenție ale Primăriei Sectorului 5 acționează pentru îndepărtarea a zeci de copaci pentru care există cereri de toaletare și/sau defrișare, care au fost puși la pământ de vântul și ploaia din Capitală. Mai mult, circulația tramvaielor pe Șoseaua Progresului este blocată din cauza unor crengi căzute peste rețeaua electrică, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5.

Pentru a nu pune în pericol siguranța cetățenilor și pentru a nu crea pagube materiale, Piedone a făcut un apel către Nicușor Dan pentru avizarea în regim de urgență a solicitărilor depuse în acest sens.

„Prioritatea noastră, a tuturor primarilor, este siguranța cetățenilor. Trebuie să acționăm în consecință și să facem tot ce putem în calitate de edili, să ne asigurăm că viața oamenilor nu este pusă în pericol. Mai mult,sunt pagube materiale care se produc din cauza copacilor căzuți, pagube care pot fi evitate pe viitor. Știu că Primarul General înțelege toate aceste aspecte și va coopera cu Primăria Sectorului 5. Sunt mii de solicitări pe care le-am depus la Primăria Capitalei și care așteaptă avizarea”, a spus Piedone.

Doar în Sectorul 5 sunt înregistrate 7.000 de cereri de toaletare și/sau defrișare a copacilor. Toate acestea au fost depuse și înregistrate la Primăria Municipiului București, în vederea avizării, potrivit comunicatului.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri