Adrian Năstase, pe blog: Nu s-au furat bani de la Inspectoratul de Stat în Construcţii

Data publicării:
0302 20trofeul 20calitatii-47368

În opinia lui Adrian Năstase, Inspectoratul de Stat în Construcţii nu a suferit nicio pagubă materială de pe urma organizării, în anul 2004, a concursului „Trofeul calităţii”.

"Nu ISC a organizat Trofeul calității. El a avut inițiativa acestei aniversări, dar cheltuielile de organizare le-a efectuat Forum Invest. Este clar că nu s-au furat bani de la ISC, nu s-au delapidat", scrie Năstase.

Acesta susţine că un raport de expertiză contabilă din 2009 arăta că nu s-a înregistrat în bugetul Inspectoratului de Stat în Construcţii niciun prejudiciu. Potrivit fostului premier, raportul nu a fost luat în considerare de instanţă. Asta, deoarece procurorii DNA ar fi făcut presiuni pentru ca inspectoratul să se constituie parte civilă în proces.

Prejudiciul este de 3,3 milioane de lei

Prejudiciul stabilit de magistraţi este de 3,3 milioane de lei, adică profitul care nu a mai ajuns la institutuţia de stat, ci în conturile fostului premier.

Pentru recuperarea banilor, specialiştii vor evalua bunurile fostului premier care pot fi scoase la vânzare.

„Se va încerca identificarea de conturi deschise pe numele dumnealor şi blocarea acestor conturi, înfiinţarea popririlor şi aşa mai departe”, spune Vicenţiu Timnea, executor judecătoresc angajat de ISC.

Citeşte şi: Adrian Năstase își retrage contestația la condamnarea în cazul „Trofeul calității”

Banii din conturile fostului premier ar putea acoperi aproape jumătate din suma pe care Inspectoratul de Stat în Construcţii vrea să o recupereze. Ultima declaraţie de avere depusă la Parlament, la o lună după condamnarea definitivă, contabilizează în conturile lui Adrian Năstase peste 1,6 milioane de lei.

Avocaţii vor contesta executarea silită

O variantă ar putea fi scoaterea la licitaţie a locuinţei lui Adrian Năstase din strada Zambaccian. În general, majoritatea tranzacţiilor imobiliare care s-au realizat în ultimele luni pe acea zonă au depăşit cifra de un milion de euro.

Şi colecţia de artă a fostului premier,care constă în timbre, icoane, obiecte de argint, tablouri şi bijuterii, ar putea fi vândută. S-ar putea recupera, astfel, peste 100.000 de dolari.

Avocaţii lui Adrian Năstase au anunţat deja că vor încerca să conteste executarea silită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri