Aleșii sunt la fel de leneși și după vacanță. Din 11 comisii care aveau ordine de zi, doar una a respectat programul

Data publicării:
parlamentul romaniei crop ingust - mfax-4

Camera Deputaţilor începe sesiunea cu o mare restanţă. Solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul Ovidiu Silaghi este deja de o săptămână la Parlament. Va fi însă discutată abia peste încă şapte zile, deşi Comisia Juridică anunţase iniţial că e posibil să dezbată cererea procurorilor zilele acestea.

Deputaţii jurişti nu se pot apuca însă de treabă până ce nu primesc de la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea DNA. Dar, ca de altfel toţi parlamentarii din toate comisiile, şi membrii conducerii Camerei au decis să nu vină la muncă săptămâna aceasta, ci abia săptămâna viitoare, când începe oricum sesiunea parlamentară. 

Pe ordinea de zi a comisiei juridice figurau multe alte legi, dintre care 11 ar fi trebuit avizate încă de acum două luni. În loc să le dezbată, deputaţii au decis să ignore programul afişat şi s-au refugiat în spatele unei formule deja celebre - studiu individual. Cu alte cuvinte, absentează motivat de la serviciu.

Şi la Comisia de Industrii uşile sunt închise. Din spatele uneia dintre ele se aude o conversație în engleză. Nu sunt deputaţii, este doar un film.

Comisia de Industrii din Camera Deputaţilor are pe ordinea de zi câteva legi al căror termen de soluţionare a expirat demult. Unele datează din 2010, altele din 2011. Dar, cum nu au fost niciodată o prioritate, nici acum parlamentarii nu au considerat că este nevoie să se întoarcă mai devreme din vacanţă ca să le dezbată.

Şi la Senat e linişte. Din opt comisii care au anunţat că vor avea program, lucrează două. 

La Agricultură, erau pe ordinea de zi două proiecte legislative. Şedinţa era programată la ora 11.00, iar consilierii susţin că senatorii au fost foarte harnici. Pentru că până la ora 11.30 ar fi terminat de discutat cele două proiecte.

Consilierii mai spun că au fost şapte senatori prezenţi la lucrările comisiei. În doar o jumătate de oră, însă, au dispărut toţi.

Pe holurile întunecoase ale Parlamentului mişună, în schimb, angajaţii. Femeile de serviciu nu sunt deloc în ton cu atmosfera de vacanță de pe la comisii. Pentru ele sarcinile sunt precise și termenele nu pot fi depășite. Până săptămâna viitoare, când se termină vacanţa de două luni a aleşilor, peste tot trebuie să fie curăţenie lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri