Alina Gorghiu: PNL a pierdut procente din cauza asocierii cu PSD. A meritat? Da

Data actualizării: Data publicării:
alina gorghiu zambeste
Ministrul Justiției Alina Gorghiu Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

PNL a pierdut procente din cauza asocierii cu PSD, însă a meritat, a declarat Alina Gorghiu pentru Digi24. „Era singura formulă cu care puteam asigura stabilitatea României,” a spus ministrul. 

Întrebată la ce cotă e PNL în sondaje, Alina Gorghiu spune că PNL are „în jur de 20 de procente. A fost și mai bine, a fost și mai rău...”

Însă PNL a pierdut procente din cauza asocierii cu PSD, recunoaște Gorghiu, dar a meritat. „Cred că e important că până la urmă proiectul ăsta a fost făcut pentru ideea de stabilitate. Că am trecut prin momente dificile, nu e un secret, că a fost pandemie, ne-am ajutat, că a fost război ne-am ajutat. Factorul stabilitate a construit credibilitatea României în plan extern. Gândiți-vă la poziția partenerilor și la opinia lor dacă aveam o Românie, focar de instabilitate în regiune. 

Beneficiul pe care îl are țara este indirect și beneficiul liberalilor. Stabilitatea asta sigur a fost un lucru... Uneori costul politic nu se traduce neapărat într-o pierdere a partidului. Dacă întrebarea este dacă a pierdut PNL procente ca urmare a asocierii cu PSD, sigur, ca să fiu la fel de directă și scurtă cu răspunsul. Dar dacă mă întrebați dacă a meritat această asociere, eu vă spun că da. Era singura formulă cu care puteam asigura stabilitatea României,” a precizat ministrul. 

Pentru alegerile din 2024, Gorghiu dorește ca partidele să fie reprezentate pe liste separate, dar nu exclude posibilitatea unei coaliţii ulterioare. „Dacă mă întrebaţi cum văd eu viitorul sau care ar fi opţiunea mea de viitor... Aici, am văzut că sunt voci în PNL, la nivel de conducere, care spun: un proiect cu PSD-ul este un proiect sănătos. Eu cred că această construcţie va fi cea care va continua după 2024, cu un PNL şi un PSD la guvernare. Opţiunea mea politică este reprezentată de listele separate. Eu îmi doresc să avem liste separate. Fiecare partid are un anumit tipic de electorat, are mesaje care sigur cu nu se pretează la  celălalt electorat. Dar asta nu exclude posibilitatea unei coaliții ulterioare, în 2024, în guvernare, așa cum funcționăm și acum,” a declarat Alina Gorghiu. 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri