C. T. Popescu: „Nu știa cel mai informat om din această țară ce face fratele lui cu alde Bercea?”

Data publicării:
icon-6

Traian Băsescu a avut astăzi prima reacție despre această situație. Șeful statului a spus că regretă faptul că Mircea Băsescu s-a implicat „într-un astfel de anturaj” și că faptul că el este președintele țării nu-l apără pe nașul de botez al uneia dintre fiicle interlopului Bercea Mondial.

Cristian Tudor Popescu a declarat, la Digi24, că deocamdată nu se poate vorbi de demisia sau suspendarea lui Traian Băsescu.

Firesc că nu va interveni, cum să intervină când scandalul este cât România? Că n-a intervenit, asta afirmă dânsul. Dar nu asta e problema. Întrebarea la care trebuie să ne răspundem cu toții este: de zece ani, domnul Traian Băsescu încearcă de fiecare dată când apare la Cotroceni, în spatele steagurilor, să ne convingă că știe tot despre oricine dorește să știe din această țară”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a exemplificat cazurile în care șeful statului se adresa miniștrilor să aibă grijă ce discută la telefon, în care spunea că urmează dosare grele, despre chemarea lui Mircea Geoană la vila lui Sorin Ovidiu Vîntu, cazul în care i-a spus senatoarei Gabriela Firea că nu-l va mai găsi acasă pe soțul său sau că România a făcut o operațiune neautorizată pe teritoriul altui stat în cazul aducerii lui Omar Hayssam în țară.

Traian Băsescu a avut această atitudine de securist omniscient pe care ne-a livrat-o de fiecare dată, ca să ajungem la concluzia că ele e cel care bagă hoții și corupții la pușcărie, ele e cel care stăpânește serviciile și justiția. De asta a vrut să ne convingă domnul Băsescu”, a subliniat jurnalistul.

Poate fie și un susținător fanatic al lui Traian Băsescu să-și mai pună întrebarea dacă președintele știa ce făcea fratele său acum un an, doi, trei, patru ani în vreme ce domnul președinte tuna și fulgera împotriva corupților și susținea justiția? Nu știa cel mai informat om din această țară ce face fratele lui cu alde Bercea, nu știa că acolo se vehiculează sute de mii de euro, 1 milion de dolari, sume care trezesc imediat reacția serviciilor secrete? Și ne spune domnul Băsescu că nu știa, că are la dispoziție doar varianta pe care i-a povestit-o frățește Mircea. Asta e întrebarea”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

El a mai spus că Traian Băsescu „a executat acum o diversiune, că nu a intervenit, asta o să se vadă”.

Întrebăm asta: cum poate să afirme că nu știa ce se întâmplă cu fratele lui și cu clanul Bercea?”, a menționat el.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că pentru Traian Băsescu nu mai există viață politică.

Nu mai are deja o soluție prin care să se mențină în viață la propriu, pentru Traian Băasescu in afara combinalegii politice nu există viață, asta e viata lui și singurul lui obiectiv era să rămână într-un fel în viața politică, într-o funcție, ceva, să se agațe”, a sublinat jurnalistul.

El a mai spus că Traian Băsescu a intervenit public în justiție, oferind ca exemplu anunțurile prin care șeful statului spunea că știe ce dosare urmează. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri