Campania de vaccinare din România, în presa africană. „La nivel mondial, este cel mai mare test moral din vremurile noastre”

Data publicării:
andrei baciu portret
Sursa foto: facebook/Andrei Baciu

Times of Africa a publicat un interviu cu vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, despre cum a fost gândită și desfășurată campania de vaccinare din România, o țară cu jumătate din populație rezidentă în mediul rural, deci care ar putea reprezenta un model pentru țările africane, cu populație concentrată la sate. 

Este extrem de important să ne asigurăm că toți oamenii de pe planetă au acces în mod echitabil la vaccinuri anti-Covid-19 sigure și eficiente, indiferent de continentul unde se află sau de resursele financiare de care dispune fiecare stat în parte. La nivel mondial, campania de vaccinare împotriva Covid-19 este cel mai mare test moral al vremurilor noastre”, a spus Andrei Baciu. 

Acesta a explicat că „Trebuie să continuăm eforturile împreună pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă, fără acces la vaccinuri”.

„România acționează în solidaritate și unitate și ca atare, a donat deja peste 400.000 de doze de vaccin Republicii Moldova. Ca parte a Uniunii Europene, vom continua să susținem eforturile internaționale, donând sau revânzând vaccinuri altor țări și regiuni care au nevoie. „Team Europe” a anunțat deja că își propune să doneze cel puțin 100 de milioane de doze țărilor cu venituri mici și medii până la sfârșitul anului 2021”, a mai spus vicepreședintele CNCAV. 

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri