Exclusiv Cântarea României la PSD cu elogii la adresa tovarășului Ciolacu: Remarcabil, echilibrat, calm, curajos, capabil, competent, priceput

Cristian Șuțu Data publicării:
Acest adevărat volum de Omagii l-ar fi făcut invidios și pe Nicolae Ceaușescu. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea via REUTERS

Avalanșă de felicitări și elogii din partea parlamentarilor PSD la numirea lui Marcel Ciolacu în funcția de prim-ministru al României. Digi24.ro a descoperit pe paginile de facebook ale aleșilor PSD un adevărat festival Cântarea României, cu ode închinate preaiubitului conducător. 

Deputatul PSD Andi Cristea avea doar șapte ani la Revoluție. Abia învăța să scrie, motiv pentru care ar fi greu de crezut că știe cum e cu elogiile pentru iubitul conducător.  Și totuși. Textul pe care Andi Cristea îl publică la numirea lui Marcel Ciolacu în funcția de prim-ministru al României pare desprins din manualul de concepere a odelor pentru Ceaușescu. Încercați doar să înlocuiți numele lui Marcel Ciolacu în textul de mai jos cu cel al lui Nicolae Ceaușescu. 

Am avut privilegiul, ca deputat, de a acorda votul meu de învestitură Guvernului condus de Marcel Ciolacu, un vot pentru o echipă care încorporează viziunea și aspirațiile unei națiuni. Marcel Ciolacu este un autentic om de stat, cu un comportament calm și măsurat, care nu se dă înapoi de la a lua decizii importante, datorită curajului său de a-și asuma responsabilități. Face parte dintr-un grup select și restrâns de persoane capabile să conceapă planuri pe termen lung și să le pună în practică. Pentru mine, acesta este un semn al puterii reale, deoarece visurile și planurile fără posibilitatea de a fi realizate sunt doar iluzii”, notează pesedistul Andi Cristea pe pagina sa de facebook. 

La PSD, printre parlamentarii partidului, în ziua votului pentru Guvernul Ciolacu, pare să fi fost dat un ordin de serviciu cu folosirea epitetelor, comparațiilor și altor figuri de stil cu trimitere directă la noul prim-ministru. Majoritatea deputaților PSD s-au fotografiat pe rând cu Marcel Ciolacu în biroul acestuia de la Parlament și au avut ca misiune să posteze texte elogiatoare însoțite de imaginile respective. Unii au mers atât de departe în preamărirea lui Ciolacu încât l-au comparat cu Alexandru Marghiloman, prim-ministru al României în anul 1918, președinte al Partidului Conservator, președinte al Crucii Roșii Române, ministru de Externe, un politician care a avut un rol decisiv în Primul Război Mondial. „Zi istorică pentru Buzău! Marcel Ciolacu este premierul României! Este o onoare imensă să vedem cum Buzăul continuă să producă lideri remarcabili. Marcel Ciolacu este al doilea prim-ministru pe care îl dă Buzăul, după Alexandru Marghiloman”, notează deputatul PSD Romeo Lungu. Comparația cu Marghiloman o face și un alt deputat PSD, Laurențiu Țepeluș, spunând că e o onoare printre buzoieni să dea încă un prim-ministru după Marghiloman. “Și sunt convins că persoana echilibrată, rezonabilă, cu experiență administrativă și politică și care în luarea deciziilor pune pe primul loc ceea ce este bine pentru cetățean va reprezenta cea mai bună soluție pentru România. Felicitări, domnule prim-ministru Marcel Ciolacu”, scrie și Țepeluș. 

colaj-ciolacu-psd
Parlamentarii PSD au stat la coadă să facă fotografii cu Marcel Ciolacu, în ziua învestirii. Foto: colaj din surse foto facebook

Sunt ferm convins că România se află în mâini competente și dedicate”, notează deputatul PSD Vasile Cîtea pe pagina sa de facebook, acolo unde laudă întreaga echipă guvernamentală:  “Echipa de miniștri selectată de premierul Ciolacu este una talentată și diversă, adunând în jurul său profesioniști cu experiență în diferite domenii-cheie. Această abordare transmite un mesaj de seriozitate și determinare în ceea ce privește rezolvarea problemelor cu care se confruntă țara noastră”.

Oana Bulai este o tânără pesedistă din Parlament care la Revoluție avea doar 10 ani, dar care nu ezită să-și preamărească șeful ca-n anii 80: “Funcția de Prim-ministru al României în mod cert este ocupată de cea mai potrivită persoană! Astăzi, cu o largă majoritate, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost votat în funcția de Prim-ministru al României. Guvernul României va avea un premier cu toate calitățile necesare pentru o funcție cu atât de multe responsabilități. (...) Multă putere de muncă vă doresc, domnule Prim-ministru!”, scrie Oana Bulai. 

Cristescu: “Baftă, Marcel!”

Ceva mai lipsit de vocabularul lingușitorului, deputatul traseist Radu Cristescu, care înainte de a a ajunge la PSD a trecut pe la PNL, PDL, PMP, PRU, îl felicită pe Marcel Ciolacu și ne anunță că vom avea “o guvernare cu gândul la fiecare român”. Cristescu notează destul de simplu pe facebook: “Baftă, Marcel!”. 

Un mesaj dubios e transmis și de fostul kickboxer de categoria grea Daniel Ghiță, actualmente deputat PSD. În loc de felicitări, Ghiță scrie că “pentru prima dată avem un Guvern fără UDMR la guvernare! Avem patrioți si în SRI, în administrația publică, peste tot, dar avem si trădători.

Important, să luptăm pentru credință si identitatea noastră”. Iar la finalul mesajului său, Daniel Ghiță lasă să se întrevadă o posibilă colaborare cu partidul extremist AUR sau poate o viitoare alianță PSD-AUR: “Am încredere că o să mergem spre România Suverană! Aveți încredere? Nihil Sine Deo

Mesaje de susținere și felicitări, mai modeste, au fost transmise pe adresa lui Marcel Ciolacu și de la alți parlamentari PSD. Deputatul Nicu Niță se declară convins că “Guvernul României va avea un premier cu toate calitățile necesare pentru o funcție cu atât de multe responsabilități”. Mirela Elena Adomnicăi, deputat PSD, ne anunță că “această schimbare nu reprezintă doar o înlocuire de persoane, ci o schimbare de viziune economică și socială”. Iar Mirela Furtună, deputat PSD, se declară “convinsă că executivul dumneavoastră va lucra pentru ca niciunui român să-i mai fie frică de ziua de mâine. Felicitări și multă putere de muncă, domnule premier Marcel Ciolacu!”

Adrian Năstase sugerează că unii miniștri nu știu engleza

Între cei care nu au transmis public nici un mesaj de felicitare pentru tovarășul Marcel Ciolacu este fostul președinte al PSD și al României, Ion Iliescu. Nici Mircea Geoană, fost președinte al PSD și fost candidat la președinția României, nu a scris niciun mesaj de felicitare pentru fostul său coleg. Singurul fost lider al PSD care a scris câteva rânduri despre numirea lui Marcel Ciolacu este Adrian Năstase, fost prim-ministru și președinte al PSD. Acesta scris pe blogul personal că rolul Cabinetului va fi mai degrabă de a pregăti cele patru rânduri de alegeri electorale de anul viitor. Despre componența executivului, Năstase spune că e “o formulă des-ideologizată, asemănătoare unui guvern de tehnocrați, în care practic doar s-au învârtit scaunele în jurul mesei”. Fostul prim-ministru scrie că “sunt unele domenii, unde complementar cunoștințelor de specialitate, este esențială conexiunea cu factori de decizie de la Bruxelles și din capitalele europene. La fel, cunoașterea de limbi străine. Nu știu dacă aceste cerințe au fost avute în vedere în unele zone sensibile”.

PSD reia festivalul Cântarea României cu elogii la adresa lui Marcel Ciolacu
PSD reia festivalul Cântarea României cu elogii la adresa lui Marcel Ciolacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri