Care sunt liderii ARD care au prins un loc în Parlament

Data publicării:
11122012 20ard 20blaga-38090

În mare parte, liderii PDL au reușit să obțină mandatele de deputat sau de senator pentru care au candidat, e drept, foarte chinuit, pentru că niciunul dintre ei nu a câștigat colegiul în care a candidat, ci au intrat în „jocul redistribuirilor”. La nivelul ARD, singurul candidat care a câștigat din start mandatul în colegiul său a fost Eugen Tomac.

În urma rezultatului scrutinului și a redistribuirilor, ARD are 80 de parlamentari, dintre care 56 de deputaţi şi 24 de senatori.

Vasile Blaga a câștigat mandatul de senator, la fel ca și Mihai Răzvan Ungureanu. De asemenea, Traian Igaș, Gheorghe Ialomițianu, Elena Udrea și Ioan Oltean și-au obținut mandatele, la fel ca și Roberta Anastase, fostul președinte al Camerei Deputaților.

Și Anca Boagiu și Costică Canacheu au obținut posturile, dar și Cezar Preda, care și-a dat ieri demisia din funcția de vicepreședinte al partidului, Raluca Turcan, Theodor Paleologu și Gheroghe Flutur, actualul secretar general al PDL.

Care sunt perdanții

Pe lista celor care nu intră în Parlament se află Sulfina Barbu, Mihail Neamțu, copreședinte al ARD, Teodor Baconschi, Radu F Alexandru, dar și Vasile Gherasim.

În acest context, demisia anunțată de Vasile Blaga de la conducerea PDL, în contextul în care nu era sigur de câștigarea mandatului de senator, a declanșat o adevărată dispută în aceste zile în partid și sunt voci în partid , printre care cea a primarului din Arad, Gheorghe Falcă, care cer schimbarea liderului și a conducerii, în urma eșecului de la alegeri.

Decizia urmează să fie luată la Colegiul Director al partidului, a cărui ședință este programată vineri.

Întrebat de jurnaliști dacă depunerea mandatului este o variantă care rămâne în picioare, Vasile Blaga a răspuns: „E foarte simplu să spui lucru astă, dar eu când am pierdut alegerile pentru București, eu mi-am dat demisia. În momentul când am simțit, la Interne, că trebuie să fac un pas în spate, mi-am dat demisia. O să o iau (demisia – n.r.) într-un for al partidului, nu la televizor, asta e o prostie. Sigur, înteleg că cei care au luat 12% și-au dat demisia, e treaba lor”, a declarat Vasile Blaga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri