Ciolacu: Nu pot spune că am un respect după atitudinea de ieri din Parlament. Sunt cuprins de spiritul sărbătorilor și o să mă abțin

Data publicării:
Premierul Marcel Ciolacu, în Parlament.
Premierul Marcel Ciolacu, în Parlament. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a criticat atitudinea unor parlamentari care s-au insultat reciproc și au făcut scandal în plen, în timpul dezbaterilor pe legea bugetului pe 2024. El mai spus că bugetul pe anul viitor este „pentru români, nu pentru politiceni”.

„Aș fi dorit foarte mult să avem o dezbatere corectă, la comisii, la grupurile parlamentare, atât a celor care au creat această coaliție, cât și din opoziție. Nimeni nu știe adevărul absolut, dar pornim de la principiul că fiind reprezentanții românilor în cel mai important forum al democrației, suntem oameni de bună-credință”, a spus premierul Marcel Ciolacu, după votul pe buget.

„Mi-aș fi dorit să am acest discurs și aceste dezbateri, ca între colegi, ca între prieteni. Cred că aveam și eu foarte multe de spus în ceea ce privește iresponsabilitatea, în ceea ce privește decesul excesiv și multe altele. Dar, cu tot respectul instituției pe care o reprezentați, pentru că nu pot spune că am un respect după atitudinea de ieri din Parlament, sunt cuprins de spiritul sărbătorilor și o să mă abțin”, a adăugat el, cu referire la incidentele și insultele pe care și le-au adus ieri parlamentarii, în timpul dezbaterilor.

„După manifestările de ieri și după hăhăielile de astăzi, încep să cred că dvs v-ați vaccinat de 1.000 de ori să acoperiți furtăciunea lui Voiculescu și se pare că v-a dăunat foarte mult”, a mai spus Ciolacu, făcând aluzie la un dosar anchetat de DNA privind achizițiile de vaccinuri în timpul pandemiei COVID.

„Este un buget pentru români, nu pentru politicieni. Este un buget pentru dezvoltare. Investițiile sunt mai mari decât consumul. Taxele nu se vor mări anul viitor”, a mai spus premierul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri