Claudiu Năsui, USR: Ne mai lipsesc 23 de voturi pentru moțiune

Data publicării:
claudiu nasui digi

Deputatul USR Claudiu Năsui a spus la Digi24 că opoziția mai are nevoie de 23 de voturi pentru ca moțiunea de cenzură față de Guvernul Dăncilă, care va fi votată azi în plen să treacă.

„Din calculele noastre ne mai lipsesc undeva la 20 de voturi, 23 de voturi, mai exact, având în vedere că grupul minorităților, de 17 (parlamentari, n.r.) tot nu acoperă această diferență, credem că șansele moțiunii, din păcate, nu sunt foarte mari, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să o facem. Regula este că poți să încerci o moțiune per sesiune. Trebuia să încercăm acest lucru tocmai pentru că asta este datoria opoziției, într-o țară care nu este bine guvernată să încerce să ofere o alternativă”, a spus Claudiu Năsui.

„Având în vedere că este prima moțiune votată și de UDMR, și de Pro România, acum le avem cele mai mari șanse ca o moțiune să treacă din această legislatură, din 2017 până acum. Noi am făcut tot posibilul, am încercat să atragem alături de noi și grupuri care înaine nu votau moțiunea, dl Ponta, cu grupul Pro România, a spus că nu va semna moțiunea, dar o va vota, să se vadă de ce parte a baricadei este”, a continuat el.

„Pe de altă parte, noi nu putem oferi PSD și ALDE lucruri pe care alte partide le oferă – nu le putem oferi locuri pe liste. Ce-i interesează pe ei cel mai tare? Siguranța locului în Parlament. Imposibil să le oferim un loc pe listă la USR”, a mai spus Claudiu Năsui.

Parlamentarii vor dezbate și vota, astăzi, de la ora 14.00, moțiunea de cenzură prin care partidele de opoziție vor demiterea Guvernului Dăncilă. PSD a anunțat că va asigura cvorumul de ședință, dar nu va vota moțiunea.

Pentru a fi adoptată, moţiunea are nevoie de 233 de voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri