Claudiu Târziu, la DigiFM, despre amenințările cu moartea din AUR: „Era nimeni în partid. Cine să atenteze la viața lui?”

Data publicării:
agerpres_aur claudiu tarziu
Liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu și președintele AUR, George Simion. Foto: Agerpres

Liderul grupului parlamentar AUR din Senat, Claudiu Târziu, a declarat în direct la DigiFM, în emisiunea „Audiență Națională” cu Robert Kiss și Alexandru Rotaru, că amenințările cu moartea reclamate de foști membri ai partidului sunt „niște prostii”. Acesta spune că cei care fac parte din AUR trebuie să asculte de George Simion pentru că este președintele partidului și să „se integreze într-o disciplină de partid.”

Într-un material publicat de Digi24.ro, mai mulți foști parlamentari AUR au acuzat conducerea partidului de atitudine dictatorială și au dezvăluit o serie de întâmplări desprinse din scenariile filmelor thriller cu spioni și criminali. Înregistrări ascunse, tentative de răpire sau de omor, deturnări de fonduri și altele.

Deputatul Dănuț Aelenei a demisionat din AUR în luna martie. Fostul deputat AUR a povestit în exclusivitate pentru Digi24.ro care au fost amenințările la adresa sa și că a făcut plângeri la Poliție pentru că a fost ascultat ilegal și pentru că i s-a pus viața în pericol într-o parcare a unei benzinării pe Autostrada Soarelui. Soția sa, Evghenia Aelenei a demisionat și ea din AUR spunând că a fost înregistrată ilegal, chiar în propria casă, sau că a fost amenințată că se va trezi „cu o piatră dată în cap”.

Mărturiile foștilor parlamentari care acuză conducerea AUR pot fi citite AICI.

Într-o intervenție telefonică în direct la DigiFM, liderul AUR Claudiu Târziu spune că acuzațiile acestora sunt „o fantasmagorie”.

„Niște prostii. Vă dați seama că dacă măcar o parte din acele acuzații erau adevărate ei nu ar mai fi stat lângă noi doi ani de zile. Nu există niciun fel de bază în realitate pentru toate acuzațiile pe care le formulează foștii noștri colegi și este destul de trist și penibil să apeleze la tot felul de minciuni pentru a-și justifica într-un fel actul lor de trădare. Pe cei pe care i-ați citat în material îi pot califica așa”, spune Târziu.

„Este o fantasmagorie, cine să atenteze la viața lui? Cine știe ce incident a avut el în trafic, și ce legătură are cu partidul nostru? Acum pot și eu să delirez tot felul de prostii despre colegi sau foști colegi dar trebuie să generez și o dovadă. Nu se temea nimeni de candidatura lui. Nu a avut nicio șansă. Era nimeni în partid, era un domn care a ajuns absolut întâmplător pe listele noastre. Cine să îl amenințe pe el cu moartea?”, mai spune liderul AUR.

Cât despre înregistrări, Claudiu Târziu precizează că „eu pot să controlez cum se înregistrează ei între ei? Dar probabil că se înregistrează. Sunt fel și de fel de oameni. Nu pot să pun eu mâna în foc că nu se înregistrează între ei. (...) Mesajul pentru toată lumea din partid și cei care vor să vină este că trebuie să se potrivească cu valorile și principiile noastre și să se integreze într-o disciplină de partid. Nu putem face politică la voia întâmplării. Având în vedere că George Simion este președintele partidului ar trebui să fie ascultat dacă el trasează unuia sau altuia vreo sarcină”, a declarat acesta.

Liderul senatorilor AUR a vorbit și despre cotizația pe care ar fi obligați să o plătească parlamentarii partidului. Fostul deputat Ciprian Ciubuc spune că „fiecare parlamentar AUR era și este obligat să plătească salariile unor angajați ai partidului. Fiecare parlamentar AUR trebuie să plătească către partid o donație lunară 2000 de lei și încă 2000 de lei către presă, în contracte de publicitate.”

„Nu este vorba de 2.000 de lei, este vorba de 1.000 de lei și nu este vorba despre vreun contract impus pentru presă, deși, sigur că da, avem și noi niște site-uri agreate care fac materiale despre activitatea noastră și cei care au vrut au făcut astfel de contracte, cei care nu au vrut nu au făcut. (...) Contractele pot fi plătite din suma forfetară și pot fi depuse la Parlament”, explică Târziu.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri