Crin Antonescu a plecat de la ceremonia de la Cotroceni. T. Băsescu: Nu o să ajungă niciodată președinte”

Data publicării:
antonescu pleaca de la cotroceni-2

Cei care au asistat la ceremonia de învestire a Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor au fost martorii unui moment nemaiîntâlnit într-o ceremonie oficială. Al doilea om în stat, preşedintele Senatului, a ales să părăsească sala, chiar în timpul în care şeful statului i se adresa.

O explicaţie pentru acest gest nu au nici măcar miniştrii liberali prezenţi la ceremonie. „Nu deţint informaţia de ce a plecat şi până nu am aceasta informaţie, nu am ce declaraţie să dau, probabil a fost o cauză”, a spus ministrul muncii, Mariana Câmpeanu. Dacă a fost un gest de frondă...„Nu știu, nu știu care este protocolul”.

Europarlamentarul Cristian Preda a criticat comportamentul lui Crin Antonescu. „N-a avut răbdare să se încheie ceremonia. Șeful PNL nu a învățat nimic de când e președinte al Senatului. Fișa postului îi cere un anumit comportament, inclusiv participarea la acțiuni la care trebuie să vină și adversari politici. Un lider care vrea votul unei majorități trebuie să învețe să-și respeste adversarii. Antonescu nu pare pregătit decât pentru un stat partizan. Candidat la președinție, șeful PNL visează o Românie 100% USL. Suntem mult prea diverși pentru a avea un președinte atât de obtuz”, a subliniat el.

Președintele Traian Băsescu a comentat gestul lui Crin Antonescu, la finalul declarațiilor de presă de luni: „Nu o să ajungă niciodată președinte. Era o ceremonie dedicată chiar colegei lor!” .

Nu este prima dată când, la învestirea unui ministru, adversarii politici nu reuşesc să-şi controleze atitudinea. În decembrie 2012, la ceremonia de depunere a jurâmintelor miniştrilor Guvernului Ponta II de la Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu nu a dat mâna cu Gabriel Oprea, Radu Stroe şi Relu Fenechiu.

Premierul Victor Ponta a trecut de faza prin care răspunde adversarului prin gesturi. El a ales sa il atace dur pe preşedintele Traian Băsescu. „Apropo de ticăloşie şi de tupeu, după ce îi faci dosar penal unuia dintre cei mai buni medici din România, mai ai şi nesimţirea să îl suni la telefon, să îl rogi sa ajute pe cineva”, spunea el.

La rândul său, Traian Băsescu nu a ezitat, ca preşedinte, să-şi sfideze adversarii în situaţii oficiale. Acum câţiva ani, el a refuzat să dea mâna cu Ion Iliescu în timpul ceremoniei de Ziua Naţională de la Arcul de Triumf.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri