Cristian Preda (PDL): „Am pierdut mai rău decât ne-am aşteptat”

Data publicării:
cristian 20preda 20mediafax 20foto 20stefan 20micsik-37945

Democrat liberalul Cristian Preda consideră rezultatul alegerilor parlamentare de ieri „o înfrângere grea”, conform unui mesaj postat azi pe blogul său personal.

„După publicarea primelor rezultate, se pare că am pierdut mai rău decât ne-am aşteptat”, scrie europarlamentarul, care dă, „la cald”, trei scurte explicaţii pentru aceaste rezultate.

„Înfrângerea e efectul dezbinărilor din PDL, care au făcut, de pildă, ca o parte dintre primarii aleşi în iunie să nu se angajaze alături de candidaţii din decembrie”, scrie Cristian Preda.

„E, de asemenea, efectul unei auto-amăgiri, care ne-a împins să credem că alegătorii vor trece cu vederea atât consecinţele nefaste ale politicii de austeritate, cât şi calitatea îndoielnică a unor candidaturi improvizate”, consideră europarlamentarul PDL.

„E, în fine, efectul incapacităţii ARD de a converti opoziţia faţă de suspendarea lui Traian Băsescu într-un proiect de guvernare. Mai simplu spus: ARD a reuşit boicotul, nu şi scrutinul”, a conchis Cristian Preda pe blog.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri