Critici aspre din partea PSD la adresa lui Tudorel Toader. Avertismentul lui Florin Iordache

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader salut ID102100_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Discurs surprinzător la Parlament, unde fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache l-a criticat dur pe actualul ministru, Tudorel Toader. Acesta ar fi trecut peste voinţa Parlamentului în cazul separării carierii magistraţilor. Un alt reproş: nu s-a consultat cu actorii din justiţie înainte de a da ordonanţe de urgenţă. Luaţi exemplul premierului, i-a spus deputatul PSD ministrului. Totuşi, Florin Iordache a atras atenţia că PSD nu îşi demite miniştri prin moţiuni simple iniţiate de Opoziţie.

„OUG 7 - sunt chestiuni care pot fi criticate. E vorba de articolul care vizează separarea carierelor. Dle ministru, cred că separarea carierelor este un lucru pe care noi l-am câştigat în Parlament. Dvs. aţi venit şi ne-aţi prezentat un proiect şi apoi aţi trimis-o tot timpul pe dna secretar Mariana Moţ. Cred că un lucru câştigat al legii 303 este tocmai separarea carierelor. (...) Şi pot să înţeleg protestul pe care judecătorii l-au avut atunci când aţi venit dvs. cu articolul 54”, a spus fostul ministru al Justiției în Parlament.

A fost o greșeală că ați abrogat art 57, delegarea și detașarea, o să ne trezim că, exact ca în cazul DNA, să nu avem un procuror șef de secție de 6 luni”, a continuat Florin Iordache.

Înainte de a da lecții la tv ar fi mult mai bine să îi urmați exemplul dnei Dăncilă. Nu creează conflicte. Anumite clarificări trebuie făcute, pentru că domnule ministru am înţeles că tot ceea ce s-a făcut bine aţi făcut dvs., iar ceea ce s-a făcut rău s-a făcut în Parlament”, a mai spus parlamentarul.

Totuși, Florin Iordache a spus că nu va vota moțiunea: „Stimaţi colegi, nu vă bazaţi pe noi pentru a trece această moţiune simplă. În PSD sunt două chestiuni foarte clare: atunci când consideri că ai greşit, îţi dai demisia din funcţia de ministru sau există posibilitatea remanierii”.

Replica ministrului Tudorel Toader nu s-a lăsat mult aşteptată, dar a fost scurtă, întrucât i s-a tăiat microfonul.

„Transformarea secției în direcție ține de oportunitate, ea nu e a mea ca ministru, a a decidenților politici. Nu sunt eu super-ministru să hotărăsc că din secție facem direcție. Cu separația carierelor sunt de acord. Dar legile justiției care au venit de la dvs prevăd posibilitatea ca după un număr de ani procurori să devină judecători și judecătorii să devină procurori. Eu am înțeles că îndemnurile dvs vor să mă provoace mai mult la un angajament public, ceea ce nu voi face. Voi rămâne în limitele competențelor mele”, a spus Tudorel Toader.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri