CTP îl desfiinţează pe vicepreşedintele PNL Virgil Guran după ce a pus-o la zid pe Adriana Săftoiu

Data actualizării: Data publicării:
adriana saftoiu pnl

Cristian Tudor Popescu a criticat la Digi24 mesajul pe care vicepreşedintele PNL Virgil Guran l-a adresat după ce Adriana Săftoiu a transmis că îi este ruşine de ultimele decizii ale liberalilor care votează împotriva propriilor convingeri doar pentru un loc pe listă. „Afirmaţiile doamnei Săftoiu sunt ştiinţifice, fiecare poate fi probată”, iar Virgil Guran o ameninţă că nu va mai fi pusă pe listă. „Adriana Săftoiu, când a făcut asta, ştia foarte bine ce o aşteaptă”, a conchis gazetarul.

Cristian Tudor Popescu:

„Afirmaţiile doamnei Săftoiu sunt ştiinţifice. O afirmaţie ştiinţifică poate fi probată, nu e o alegaţie. Fiecare dintre aceste ziceri poate fi imediat probată cu ce se întâmplă în Parlament şi Guvern în momentul de faţă.

E ceva neadevărat?

Miniştrii respinşi de comisiile parlamentare au fost totuşi trecuţi în Guvern, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată. Toate aceste lucruri sunt fapte.

Ce e aici formidabil e reacţia vicepreşedintelui Virgil Guran. El spune: suntem un partid în care oamenii îşi exprimă părerea în mod liber. Apoi: Săftoiu e un parlamentar pregătit, dar în cazul de faţă, dacă nu aş fi stiut că s-a semnat dânsa, aş fi spus că sunt lucruri spuse de un psd-ist.

Păi cum adică? Deci psd-iştii sunt cei care au făcut legea prin a nu spune nimic. Acum, domnul Ciolacu spune că nu trebuia să candideze doamna Dăncilă, domnul Stănescu spune că nu trebuia să fie nici preşedinte al partidului în congresul acela. Dar când era doamna Dăncilă premier au pus-o candidat la preşedinţie. A zis ceva domnul Ciolacu? A zis ceva domnul Stănescu? Stănescu s-a retras, dar Ciolacu a mers până la capăt. Acum, după legea PSD, spune: nu trebuia să o punem.

Cum să fie psd-istă (Adriana Săftoiu – n.r.?) E, dimpotrivă, non-psd-istă, anti-psd-istă, pentru că nu respectă legea tăcerii de la PSD.

Trebuie să citim ce spune Guran: când eşti la guvernare şi ai nevoie să treacă legi, ai nevoie de compromis.

Adică, mare politician! E în regulă, politica înseamnă compromisuri. Atunci, cine v-a pus, PNL, să declaraţi că nu veţi primi în veacul vecilor vreun psd-ist? E o decizie votată de PNL, nu doar a spus, a şi votat, au emis o hotărâre a partidului către toată ţara, în campanie electorală şi au făcut-o ca să beneficieze de încrederea şi votul unor cetăţeni, spunând că nu vor primi sub nicio formă parlamentari PSD. Nu i-a spus nimeni să facă asta.

Da, domnule Guran, sigur că politica înseamnă compromisuri, dar de ce v-aţi bătut joc de oameni cu declaraţia asta bombastică?

Apoi spune: oamenii cu experienţă trebuie să înţeleagă că politica merge pe principiul 50% plus 1. Ce ne spune? 50% plus 1 e un principiu, ne spune el.

Principiul e să îţi tii cuvântul, nu 50% plus 1.

Apoi: unii care simt că nu vor mai fi parlamentari au anumite răutăţi.

Şi în sfârşit: aşa ceva nu se face! Încă nu am stabilit dacă o vom sancţiona.

Păi, prima fraza a alocuţiunii era: suntem un partid în care oamenii îşi exprimă părerea în mod liber, apoi: nu ştim daca o să o sancţionăm.

Citim şi o ameninţare: nu te mai punem pe listă. E tipic pentru orice partid.

Adriana Săftoiu, când a făcut asta, ştia foarte bine ce o aşteaptă.

De ce nu îi răspund?

Niciunul nu comentează ce a spus doamna Săftoiu, să spună: nu e adevărat, nu am primit membri PSD. Păi cum? Că parlamentarii PSD pe care i-aţi primit sunt pe lista celor care nu au venit la votarea dublării alocaţiei, toţi patru nu au venit şi au contribuit la votarea alocaţiei împotriva căreia era PNL, şi care a explicat că nu se poate în momentul acesta.

Sunt şi doamne de moravuri uşoare păguboase domnii de la PNL, pentru că aştia de PSD nu i-au ajutat la nimic, dimpotrivă.”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Citiți și:  CTP: Concertul organizat de Institutul Revoluției, o „ticăloșie calculată”. Ce făcea Ion Iliescu în seara de 21 decembrie știți?

CTP, despre excluderile din USR: E comportament de PCR; A câștigat alegerile europarlamentare printr-o confuzie

CTP, întrebare pentru telespectatori: O vedeți pe Firea dând ordin ca Timișoara să fie rasă de pe fața pământului, ca Elena Ceaușescu?

Adriana Săfotiu: Să te supui doar ca sa îţi mai asiguri un loc pe liste?! Vai de aşa viitor

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a scris, joi seară, pe Facebook, că-i este ruşine de ultimele decizii ale liberalilor, care votează împotriva propriilor convingeri doar pentru un loc pe listă.

"E cel mai mare haos parlamentar pe care l-am văzut şi asta pentru că nu mai gândim, ci ne supunem”, a scris Săftoiu.

„Îmi este ruşine. Ne anulăm decizii (în campanie, am declarat că uşile sunt ferecate pentru membri PSD, dar, după campanie, au devenit membri PNL), votăm împotriva propriilor convingeri (vezi alocaţia pentru copii), ne pregătim să sesizam la CCR legile noastre (reducerea TVA de la 19% la 16%, la produse alimentare de la 8 la 5) spunând «Hei, noi, PNL, în opoziţie am făcut legi neconstituţionale», acceptăm ca miniştri respinşi de comisiile parlamentare (într-o ţară în care se spune că Parlamentul reprezintă voinţa poporului şi nu Guvernul) să rămână miniştri, creând un precedent periculos, acceptăm asumarea pe buget, un precedent şi mai periculos, votăm incriminarea «drogurilor» într-un mod total aberant...e cel mai mare haos parlamentar pe care l-am văzut si asta pentru că nu mai gândim, ci ne supunem”, a scris, joi seară, pe Facebook, Adriana Săftoiu.  

Aceasta afirmă că-şi doreşte încetarea acestui mod de a face politică.  

"Îmi doresc din toată inima să fie sfârşitul unui asemenea mod de a face politică. Să te supui doar ca sa îţi mai asiguri un loc pe liste?! Vai de aşa viitor”, a mai scris Săftoiu.

Virgil Guran: Aşa ceva nu se face. Încă nu am stabilit dacă o vom sancţiona

"Suntem un partid în care oamenii îşi exprimă părerea în mod liber. Doamna Săftoiu este un parlamentar pregătit, dar în cazul de faţă, dacă nu aş fi ştiut că s-a semnat dânsa, aş fi spus că sunt lucruri spuse de un pesedist. Lucrurile se aranjează cu echilibru. Când ai o problemă şi doar spui că nu merge aşa, dar nu dai soluţia, e o problemă. Când eşti la guvernare şi ai nevoie să treacă legi, ai nevoie de compromisuri.

Oamenii cu experienţă trebuie să înţeleagă că politica merge pe principiul 50 la sută plus unu. Nu spun că e vorba de doamna Săftoiu, dar unii care simt că nu vor mai fi parlamentari au anumite răutăţi. Aşa ceva nu se face.

Încă nu am stabilit dacă o vom sancţiona. Opoziţia poate să ne critice, este dreptul lor. Dar într-un partid lucrurile trebuie discutate în interior. Cred că o anumită disciplină este necesară", a fost replica lui Virgil Guran.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri