Video Dan Barna nu exclude să se confrunte cu Cătălin Drulă pentru șefia USR PLUS, la congresul din septembrie

Data actualizării: Data publicării:
dan barna si catalin drula pe santierul unei autostrazi
Foto: INQUAM Photos/George Călin

Dan Barna nu exclude o candidatură a lui Cătălin Drulă la șefia USR PLUS, la Congresul care va avea loc în luna septembrie. Până în acest moment, pentru funcția de președinte al partidului și-au anunțat candidatura Dan Barna și Dacian Cioloș. 

Întrebat, în direct la Digi24, despre o eventuală contracandidatură a lui Cătălin Drulă la Congresul USR PLUS, Barna a spus că „va fi o decizie pe care o va lua Cătălin” și că este una dintre „personalitățile politice cu mare ascensiune” în partid.

„Dacă își va dori să facă asta, eu m-aș bucura. Este una dintre personalitățile politice în foarte mare ascensiune în partidul nostru. Vom vedea. Va fi o decizie pe care o va lua Cătălin și o vom lua și noi ca partid”, a declarat Barna.

Copreședintele USR PLUS a precizat că nu a fost stabilită încă data Congresului, însă acesta va avea loc la jumătatea lunii septembrie.

Surse politice vorbesc despre o eventuală candidatură a lui Cătălin Drulă la șefia USR PLUS, în condițiile în care popularitatea ministrului Transporturilor este în creștere. De partea cealaltă, liderul PLUS, Dacian Cioloș, a pierdut teren în ultima perioadă, fiind mai mult absent.

„Cioloș e dispărut de vreo două luni. Mai apare când și când câte 10 minute la câte o ședință prin videocoferință”, spun surse din partid.

După decizia definitivă a Curții de Apel București, care a aprobat fuziunea dintre USR și PLUS, noul partid va avea și o nouă conducere. La Congres, delegații vor vota componența noului Birou Național și viitorul președinte al USR PLUS. Până la 1 iulie vor fi organizate alegeri în toate filialele din teritoriu.

Președintele USR PLUS va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Actualul statut al USR prevede că mandatul preşedintelui este de maxim 4 ani, iar o persoană nu poate deţine funcţia de preşedinte mai mult de 10 ani, indiferent dacă anii sunt consecutivi sau nu.

Citește și În septembrie se dau luptele pentru putere în principalele partide din Coaliție. După PNL, și USR PLUS se pregătește de Congres

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri