Deca: Garanția salariilor trebuie să fie asigurată de Ministerul Muncii, eu garantez că stau umăr la umăr cu profesorii

Data actualizării: Data publicării:
ligia deca
Ministrul Educației, Ligia Deca. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul propus la Educaţie, Ligia Deca, a declarat după audierile din comisiile parlamentare că garantează că va sta "umăr la umăr" cu profesorii, dar că "garanția salariilor motivante" trebuie să fie dată de Ministerul Muncii.

Ligia Deca a fost întrebată miercuri, la finalul audierilor de la comisiile parlamentare dacă le garantează profesorilor că până la data de 15 iulie va fi gata noua grilă a salarizării. 

"Garanţia trebuie să fie acordată de către ministerul de linie, de către Ministerul Muncii. Eu garantez că voi sta umăr la umăr cu profesorii în aşa fel încât grilele de salarizare care vor ieşi să fie în avantajul şi pentru susţinerea demnităţii cadrelor didactice", a afirmat Ligia Deca.

Ligia Deca a mai fost întrebată dacă România are un termen limită până la care să nu mai aibă nicio şcoală cu toaletă în curte.

"Avem deja un progres semnificativ în acest sens.  Din câteva mii au rămas 200, 200 şi un pic şi urmează ca printr-o linie dedicată de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene să finalizăm şi această chestiune. Ea ţine de autorităţile publice locale", a afirmat Ligia Deca.

Ligia Deca a primit aviz favorabil după audierea din cadrul comisiilor parlamentare.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri