Deputat PNL: Depun proiect de lege, cei care comit infracțiuni violente să nu mai beneficieze de recursul compensatoriu

Data publicării:
florin-roman-facebook
Deputatul PNL Florin Roman. Foto: Facebook

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat duminică seară că va depune un proiect de lege ca persoanele care comit „infracțiuni violențe, crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol” să nu mai beneficieze de predeverile legii privind regimul compensatoriu.

florin-roman-facebook
Foto: Facebook

Voi depune la începutul sesiunii parlamentare un proiect de lege pentru ca cei care comit infracțiuni cu violențe, crime, tentative de crima, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de predeverile Legii 167/2017, privind regimul compensatoriu. Aproape 11.000 de infractori au fost eliberați mai devreme. 700 s-au reîntors deja în pușcării. Circa 200 de români au căzut victime din nou violențelor acestor recidiviști, care în libertate au comis crime, tentative de crime, violuri sau tâlharii”, a anunțat Florin Roman.

Legea regimului compensatoriu depusă de fostul ministru tehnocrat Raluca Prună a fost preluată de Tudorel Toader iar de la 3 zile pe lună s-a ajuns la 6 zile pe lună, la o lună de pedeapsa. Legea PSDragnea a fost votată în parlament în iunie 2017 de majoritatea PSD-ALDE, cu scopul ca pe lângă hoți, violatori, criminali și tâlhari să scape și corupții lor!”, a adăugat parlamentarul.

Deputatul PNL a făcut anunțul după ce au apărut imaginile cu crima oribilă ce a avut loc în weekend la Mediaș. Trei bărbaţi au fost reţinuţi luni dimineață, după crima din judeţul Sibiu, doi dintre aceştia fiind eliberaţi în baza recursului compensatoriu. Acum, doi dintre suspecţi sunt cercetaţi pentru omor, iar unul pentru loviri şi alte violenţe. Victima a fost lovită cu cuţitul de 11 ori şi a primit numeroase lovituri cu pumnii şi picioarele în cap.

Citește și

Vlad Voiculescu: Tudorel Toader este „complice la toate crimele și violurile comise de cei eliberați de el”

VIDEO. Imagini noi cu criminalul de la Mediaș. Cum a pornit conflictul din bar

Recursul compensatoriu. Eliberările deținuților vor continua până în 2022. Cu ce urmări?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri