Deputat PSD: „N-am să votez niciodată ceva care să aducă atingere ţării mele!”

Data actualizării: Data publicării:
doina pana crop

Deputatul PSD de Mureş Florin Buicu, preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, a anunţat, marţi, pe Facebook, că nu votează şi nu va vota niciodată ”ceva care sa aducă atingere ţării şi poporului” român făcând referire la proicetele de lege susţinute luni în Parlament de UDMR. Un mesaj similar a postat şi deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud, Doina Pană, pe Facebook, însoţit de o fotografie în care este îmbrăcată în port tradiţional românesc, informează News.ro.

DOINA PANA
Doina Pană

”Dragi prieteni, Dragi cunoscuţi sau necunoscuţi, de când fac politică, mi s-au pus în cârcă multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu am reacţionat. Am considerat că cei care «au ochi de văzut, văd». În calitate de deputat de Mureş vă spun atât, nu am votat ieri nimic, nu votez azi nimic şi n-am să votez NICIODATĂ ceva care să aducă atingere ţării mele, poporului meu!”, a scris Corneliu Florin Buicu pe contul său de Facebook.

Social-democratul a ţinut să reamintească de jurământul pe care l-a depus când a preluat mandatul de parlamentar.

”Cu mâna pe Constituţie şi pe Biblie am spus la învestitură şi asta voi respecta: «Jur credinţă patriei mele România; Jur să respect Constituţia şi legile ţării; Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României; Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor; Aşa să mă ajute Dumnezeu»”, a arătat Buicu.

Şi Doina Pană, deputat PSD de Bistriţa Năsăud, a postat un mesaj similar, însoţit de o fotografie în care este îmbrăcată în port popular românesc: ”Dragi prieteni, de când fac politică, mi s-au pus în cârcă, nemeritat, multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu. Am mers pe ideea că cei care «au ochi de văzut, văd». Deja e mult prea mult! N-am votat ieri nimic, nu votez azi nimic şi n-am să votez NICIODATĂ ceva care să aducă atingere ţării mele, poporului meu!!!”.

Comisiile senatoriale de administraţie publică şi pentru drepturile omului au întocmit raport favorabil adoptării proiectului de lege prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România.

Raportul comun al celor două comisii a fost adoptat cu majoritate de voturi, existând doar trei abţineri.

Şedinţa comună a comisiilor juridice, a drepturilor omului şi cea pentru administraţia publică s-a anulat, marţi dimineaţa, pentru a doua oară, din cauză că reprezentanţii UDMR şi PSD nu s-au înţeles asupra proporţiei unei minorităţi naţionale în populaţia unei localităţi de la care folosirea în administraţie a limbii respectivei minorităţi devine obligatorie. De asemenea, Biroul Permanent al Senatului a decis marţi dimineaţă să retragă de pe ordinea de zi legile negociate luni cu UDMR în schimbul susţinerii moţiunii de cenură. Printre actele normative care trebuiau votate de senatori se număra instituirea zilei de 15 martie ca ziua maghiarilor din România şi două modificări la legea educaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri