Dragnea atacă, iar, firmele private și cere anchete penale

Data actualizării: Data publicării:
dragnea suparat

Înainte de a intra la ședința Comitetului Executiv al PSD de la Sucevița, președintele social-democrat, Liviu Dragnea, a declarat presei că va face publice o serie de documente din care rezultă cum statul român trebuie să plătească sute de milioane de euro unor firme private, „în general străine”. Dragnea a dat și un exemplu, CFR SA, care trebuie să plătească 142 de milioane de euro.

Numai aici avem 142 de milioane de euro pe care o societate de stat, CFR, trebuie să le plătească ca și pretenții. Eu cred, părerea mea, că procurorii, între două-trei hotărâri de Guvern pe care le investighează, care sunt și legale, poate ar trebui să investigheze și de ce statul român, prin diverse companii de stat, trebuie să plătească unor firme private, în general străine, sute de milioane de euro. Și în baza unor hotărâri judecătorești. Să vadă cum reușim noi, în România, și pe autostrăzi, și pe căi ferate să nu facem lucrări, în schimb să plătim. Și asta nu este o situație de astăzi, s-a strâns în ani (...) Teoretic, Guvernul ar trebui să trimită asta la procurori pentru că nu e în regulă. Nu-mi permit să spun cum au judecat instanțele când au decis așa ceva, dar poate ar trebui o analiză mult mai serioasă, pentru că statul român pierde sute de milioane de euro”, a declarat Dragnea, înaintea CEx al PSD.

Întrebat de jurnaliști pentru ce sunt solicitate plățile respective, șeful PSD a spus că este vorba de „tot felul de pretenții, nu e o situație unitară”.

Tot Dragnea a precizat că s-a ajuns probabil în această situație „cu complicitatea unora din companiile respective”.

Întrebat la ce perioadă se referă, liderul PSD a răspuns: „O să vedeți, nu mai știu, din 2011 sau și mai mult”.

„Măsurile nu se puteau lua preventiv, din 2012, de când ați fost și dumneavoastră la guvernare?”, a fost următoarea întrebare a jurnaliștilor. „Am înțeles. Deci, problema e la noi. Așa trebuie să fie tot timpul la noi”, a răspuns Dragnea, adăugând că „procurorii trebuiau să facă asta”.

Președintele PSD a refuzat să dea alte detalii, dar a promis că va mai vorbi despre acest subiect în conferința de presă de după CEx și în perioada următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri