Sari la conținut
News Alert

Emil Boc: Vasile Blaga spune că are PDL în suflet, dar azi îl bagă în mormânt definitiv. Nu pot asista la funeralii

Emil Boc a declarat, sâmbătă, răspunzând acuzaţiilor lansate la adresa sa de către Vasile Blaga, că nu are de ce să regrete că a rămas un partener al preşedintelui Traian Băsescu şi că a fost alături de acesta şi de Fundaţia Mişcarea Populară. El a mai spus că şeful statului şi fundaţia au fost singurii care şi-au asumat deschis şi până la capăt procesul de reformă a statului, lucru pe care PDL nu l-a făcut cu convingere, potrivit Mediafax.

Da, am fost alături de preşedintele Traian Băsescu şi de Fundaţia Mişcarea Populară la dezbateri, pentru că şeful statului şi fundaţia au fost singurii care şi-au asumat deschis şi până la capăt procesul de reformă a statului şi de a apăra măsurile de reformă care au salvat România de la colapsul economic în 2010. Lucru pe care, din nefericire, PDL nu l-a făcut cu convingere şi de foarte multe ori a încercat să se ascundă de aceste elemente. De aceea, nu am de ce să regret că am rămas un partener al preşedintelui în procesul de modernizare a statului şi de a explica măsurile de reformă”, a spus Emil Boc.

Potrivit acestuia, actualul lider al PDL, Vasile Blaga, a fost cel care a bătut palma cu PNL, peste noapte, deşi liberalii au fost adversarii democrat-liberalilor începând cu 2007.

„Deci ştergi cu buretele aceste lucruri şi te topeşti în acel partid, iar eu sunt criticat că am stat la masă cu preşedintele României, cu cel care a făcut posibile, alături de PDL, cele mai mari succese din istoria noastră politică şi să aplaud cu sufletul deschis topirea PDL în PNL. Nu pot face acest lucru. Vasile Blaga spune că are PDL în suflet, dar astăzi îl bagă în mormânt definitiv. Ceva, aici, nu se leagă. Eu nu pot participa la funeraliile partidului care a dat de două ori preşedintele României, primar general al Capitalei, Guvern şi miniştri şi a salvat ţara de la colapsul economic”, a adăugat fostul lider al PDL, care nu a participat la Congresul de fuziune dintre PDL şi PNL.