Eugen Tomac a vorbit „un minut” cu Ludovic Orban. PMP nu va fi cooptat în Guvern

Data actualizării: Data publicării:
eugen tomac facebook crop

Președintele PMP, Eugen Tomac, a spus, după discuția cu premierul desemnat Ludovic Orban, că acesta i-a comunicat că nu va coopta PMP în guvern și că nu va da curs celor două condiții ale partidului său - ordonanță pentru alegerile locale în două tururi și un minister pentru relația cu Moldova.

Am avut o întâlnire scurtă de un minut. Premierul desemnat ne-a informat că va prezenta un guvern monocolor. În urmă cu o săptămână le-a promis colegilor că și PMP va fi la guvernare. Nu e nicio problemă. Înțeleg că partenerii de ieri ai lui Dragnea, Tăriceanu, Hunor și Ponta, au condiționat prezența PMP în guvern, nu e nicio problemă pentru noi”, a spus Tomac.

De asemenea, Orban a spus că „nu va da ordonanță pentru alegerile în 2 tururi și nu va înființa minister pentru relația cu Moldova”, condiții impuse de PMP pentru susținerea guvernului.

„Trebuie să discut cu colegii mei”, a precizat Tomac.

„Am înțeles că Ludovic Orban nu vrea să înființeze ministerul, nu vrea OUG cu 2 tururi. Dar faptul că Tăriceanu și Ponta reușesc să traseze agenda PNL mă obligă să merg la partid să-mi consult colegii”, a spus el.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri