Sari la conținut

Firea: Fiecare din preşedinţii de organizaţii judeţene poartă în servietă bastonul de preşedinte al partidului

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, îi îndeamnă pe participanţii la congresul PSD la înţelepciune, la calm, la colegialitate şi îi sfătuiește să nu uite că vine şi ziua de luni, aluzie la faptul că sunt unele tensiuni în partid, care ar putea izbucni la congresul extraordinar de sâmbătă, iar în urma acestor lupte interne ar putea avea de suferit imaginea partidului.

Gabriela Firea a spus, la sosirea la Sala Palatului, acolo unde se desfășoară Congresul extraordinar al PSD, că în acest for vor fi „analize temeinice” şi politice, şi economice.

Citește și ”Culisele ascensiunii lui Dragnea. Resturile putrezite ale unei operațiuni eșuate”

„Le urez succes tuturor colegilor mei. Cred că fiecare din preşedinţii de organizaţii judeţene poartă în servieta sa bastonul de preşedinte al partidului, dar trebuie să fim buni colegi, să respectăm Statutul şi alegerile care au fost democratice şi să nu ne imaginăm că putem să stricăm această ordine în favoarea noastră şi în defavoarea partidului. (...) Românii aşteaptă de la noi să fim harnici şi competenţi la locul de muncă şi nu să ne certăm între noi”, a declarat Firea.

Ea a adresat şi un îndemn colegilor de partid. „Fac îndemn la înţelepciune, la calm, la colegialitate şi să nu uităm că vine şi ziua de luni. Dacă rupem punţile dintre noi, ce vom mai face de luni?”, a afirmat Gabriela Firea, precizând că vor ”deconta” totul împreună.

Primarul Capitalei s-a declarat încrezătoare în colaborarea cu Guvernul Dăncilă.

Încă nu pot afirma că este al treilea guvern cu care nu pot colabora. Dimpotrivă, sunt probleme, dar am apreciat faptul că doamna prim-ministru Viorica Dăncilă încă din prima clipă în care i-am transmis inventarul de probleme de la nivelul Primăriei Capitalei şi primăriilor de sector (...) a garantat o implicare fermă şi a dat termene limită pentru fiecare problemă. Am încredere, de această dată mi-a renăscut speranţa”, a afirmat Firea.

Gabriela Firea a mai spus că nu crede că PSD a scăzut în sondaje.

Despre, protestatari, Firea a spus: „Suntem o ţară liberă, dar nu trebuie să încurajăm un climat de ură, de jigniri. Au venit să protesteze faţă de ce? Noi aici avem o întâlnire de partid. Este o reuniune a unei formaţiuni politice şi este dreptul nostru să ne întâlnim. Această activitate este aprobată de Primăria Generală atât pentru ce se întâmplă în interiorul clădirii, cât şi pentru ce este în exterior. Atât timp cât aici este un eveniment legal aprobat, cred că toţi ceilalţi trebuie să respecte acest lucru”.

Pe aceeași temă