Gheorghe Funar: Corneliu Vadim Tudor „a confundat BEC-ul cu Gara de Nord”

Data publicării:
corneliu v tudor

Ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile europarlamentare a adus controverse. Partidul România Mare a depus două liste diferite de candidaţi pentru Parlamentul European. În cursă s-a înscris şi Mircea Diaconu, în cazul căruia ANI a cerut Biroului Electoral Central să nu îi valideze candidatura. Într-o scrisoare adresată Biroului, conducerea Agenţiei precizează că fostul liberal nu are voie să ocupe o funcţie eligibilă timp de trei ani.


Mircea Diaconu şi-a depus candidatura pentru europarlamentare pe ultima sută de metri.BEC îşi va face analizele, va da un verdict în curând, admite sau nu, o să reacţionăm ca atare. E dreptul Agenţiei Naţionale de Integritate să facă orice demers legal”, a spus Mircea Diaconu. În cazul fostului ministru al Culturii, Agenţia Naţională de Integritate a cerut Biroului Electoral Central să nu îi valideze candidatura. El a demisionat din PNL pentru a candida independent la alegerile din 25 mai.

Pe de altă parte, Corneliu Vadim Tudor şi Gheorghe Funar au depus două liste diferite de candidaţi pentru Partidul România Mare la Biroul Electoral Central. Până se va şti care listă este validă, politicienii şi-au adus acuze în momentul în care au depus candidaturile. „Există un singur PRM, cu un singur preşedinte: Corneliu Vadim Tudor!”, a spus tribunul. După ce un reporter i-a spus că Gheorghe Funar ar fi declarat că „vine după el ca să nu îi fure semnăturile”, Corneliu Vadim Tudor a replicat: „S-ar putea să îmi fure două palme. Ştiţi ce iute sunt la mânie?

Gheorghe Funar, în schimb, a tratat momentul cu ironie: „Numitul Vadim Tudor, persoană fizică, despre care am auzit că a confundat BEC-ul cu Gara de Nord, a trecut pe aici şi a lăsat nişte bagaje. În opinia mea, Biroul Electoral Central trebuie să-l trimită la plimbare. Să stingă BEC-ul pentru Vadim Tudor...

Scandalul dintre cei doi datează de anul trecut, când Gheorghe Funar a fost ales preşedintele PRM, iar Corneliu Vadim Tudor a fost exclus din partid.

Şi partidul condus de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu - Forţa Civică - şi-a depus lista pentru europarlamentare. În fruntea listei este chiar preşedintele formaţiunii. Despre ceilalţi candidaţi, politicianul spune că „au notorietate scăzută”. „Este notorietatea pe care le-o dă excelenţa în breasla lor. Toţi cei 42 au studii superioare şi cunosc cel puţin o limbă de circulaţie internaţională. O treimă sunt doamne”, a adăugat Ungureanu.

Actualul deputat independent Remus Cernea s-a înscris şi el în cursa pentru Bruxelles. Tot independent participă la europarlamentare şi fostul deputat Dănuţ Liga, care a făcut în timp un adevărat traseu politic: PD-PRM-PC - din nou la PDL şi în final Forţa Civică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri