Gyorgy Frunda: „Nu sunt mândru că împart o viaţă politică cu foşti colaboratori ai Securităţii”

Data publicării:
1-43645

După ce, chiar la începutul anului, Kelemen Hunor l-a calificat pe conservatorul Dan Voiculescu drept „tumoarea canceroasă a politicii româneşti”, Gyorgy Frunda oferă o caracterizare mai nuanţată în interviul acordat cotidianului România Liberă.

„E ceea ce spune domnul Kelemen Hunor. Eu cred că Dan Voiculescu este într-adevăr o persoană care trebuie să aparţină trecutului şi nu sunt mândru că împart o viaţă politică alături de foşti colaboratori ai Securităţii, care şi acum dau dovadă de un naţionalism similar perioadei Ceauşescu. Dar mie nu-mi place să formulez atât de agresiv”, subliniază consilierul premierului Victor Ponta.

Citeşte şi Gyorgy Frunda, despre modificarea Art. I din Constituţia României: „Este o chestiune sentimentală”

Într-un an în care Guvernul trebuie să se implice activ în chestiunea reorganizării teritoriale, Frunda se pronunţă împotriva federalismului şi mizează pe autonomia regiunilor, dintr-un motiv foarte simplu: „În România de azi nu e normal să avem judeţe în care oamenii nu muncesc, bazându-se exclusiv pe ajutorul de stat şi trăind din ceea ce lucrează şi produc ceilalţi.”

Eu sunt împotriva federalismului şi cred că în România nu există o tradiţie federală, ar fi de altfel şi foarte greu să trasezi landuri pe sistem german, cred însă că autonomia trebuie acceptată. (...) Autonomia regională, autonomia locală, în care să avem corpuri decizionale şi să existe o autonomie financiară reală de cel puţin 80% la nivelul regiunilor şi judeţelor şi un fond de solidaritate de 10-15%, fiindcă în România de azi nu e normal să avem judeţe în care oamenii nu muncesc, bazându-se exclusiv pe ajutorul de stat şi trăind din ceea ce lucrează şi produc ceilalţi. Oamenii trebuie să fie stimulaţi să lucreze mai mult pentru a trăi mai bine”, afirmă Gyorgy Frunda în interviul acordat ziarului România Liberă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri