Gyorgy Frunda (UDMR), despre alianța cu USL: Este și în interesul majorității române

Data publicării:
09122012 20m 20frunda-37806

„Întrebat în ce condiții s-ar încheia o alianță cu USL, în contextul în care Victor Ponta a declarat că mâine încep negocierile, senatorul UDMR Gyorgy Frunda a răspuns: „Vorbiți despre pielea ursului din pădure”.

Premierul în funcţie Victor Ponta, proaspăt reales deputat în Colegiul Târgu Jiu, a declarat după anunţarea rezultatelor exit poll, că preşedintele Uniuni Democrate a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, a confirmat că doreşte să formeze alături de Uniunea Social Liberală o majoritate parlamentară în legislativul ales duminică.

„Eu nu nu știam de asta, eu sunt aici cu echipa mea. E bine. Vă aduceti aminte că și la dumneavoastră am spus că dacă aș prinde peștișorul de aur, aș fi în coaliție cu USL. E bine dacă se discută acest lucru. Probabil că se are în vedere majoritatea constituțională. E un lucru pozitiv, e și în interesul comunității maghiare, dar eu cred că este și în interesul majorității române și a României, în general. Nu uitați aportul UDMR la aderarea euroatlantică și europeană a României”, a declarat Gyorgy Frunda, la Digi24.

Întrebat care ar fi obiectivele sale în această alianță, senatorul maghiar a amintit de „dezvoltarea drepturilor comunității maghiare și, în general, pentru toată țara legi care să relanseze economia, să stabilizeze viața cetățenilor acestei țări”.

Rugat de Cosmin Prelipceanu să explice de ce ar avea nevoie USL de procentele câștigate de UDMR în Parlament, Gyorgy Frunda a răspuns: „Va trece de 60% și atunci procentajul nostru, care de asemnea experiența ne arată că va crește câteva zecimi, va însemna că va fi o majoritate de adoptare a Constituției”.

Senatorul UDMR a admis că atingerea unei astfel de majorități reprezintă o responsabilitate foarte mare și a dat exemplul Ungariei, a cărei majoritate a reușit să adopte legi care sunt criticate la nivelul Uniunii Europene și a Consiliului Europei. „Toate acestea reprezintă un precedent care trebuie evitat, trebuie să ai discernământ și să rezolvi niște probleme mari în romania”, a afirmat Gyorgy Frunda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri