Sari la conținut

Ioan Ghişe, candidat la preşedinţia PNL: Îl invidiez pe Iohannis. Prin derogare, prim-vicepreşedinte, preşedinte PNL şi preşedinte al României

„Eu, ca simplu membru de partid, îl învidiez foarte mult pe domnul profesor Iohannis, din punct de vedere politic. Din întreaga mea fiinţă de membru liberal. Ştiţi de ce? Păi noi ăştia din ţară, care de zece ani ne-am bătut cu PSD, PDL, păi am fost nişte fraieri, domnule. Soluţia este derogarea. Prin derogare, prim-vicepreşedinte, prin derogare, preşedinte, prin derogare preşedinte al României. E o soluţie scurtă, la obiect”, a spus Ioan Ghise, potrivit Mediafax.

El le-a transmis un mesaj liberalilor, pentru alegerea sa la şefia partidului: „Vă cer un mandat de un singur an, şi dacă mă alegeţi preşedinte, în luna iunie anul viitor, mă angajez să aduc în faţa dumneavoastră trie seturi de documente, un statut larg dezbătut la nivelul organizaţiilor, setul de programe politice şi sectoriale care fundamentează angajarea la guvernare a unui parttid, şi cel mai impiortant, variante strategice pentru alegeriel locale şi parlamentare din 2016.”

Ioan Ghişe le-a mai transmis liberalilor să nu se entuziasmeze prea tare cu fuzinea, pentru că s-ar putea ca din fuziunea asta să întărim şi PDL-ul şi PSD-ul, adică FSN-ul.

De altfel, Ghişe a precizat că, datorită onorabilităţii sale, „Partidul Naţional Liberal, şi dacă nu face nimic în următorul an, ar creşte in credibilitate faţă de cetăţeni, dar a se asocia cu cei care au făcut rău, în opinia sa, este o greşeală strategică sinucigaşă”.

„Avem o garanţie că odată fuzionaţi, nu vom face aceleaşi fapte politice ca atunci când au avut puterea?”, s-a întrebat Ghişe, adăugând: „Mă rog la Dumnezeu să vă lumineze inima în cabina de vot”.

Ghişe a mai declarat că pierderea alegerilor europarlamentare a avut ca motiv faptul că cetăţenii au sancţionat schimbarea direcţiei politice a partidului.

Potrivit senatororului liberal, este o chestiune de principiu, dacă liberalii vor continua calea prin „noi înşine” sau „ne aliem cu cei care atunci când au avut puterea politică au demonstrat ce pot şi ce fac”.

El a vorbit despre PDL: „Au tăiat salarii, pensii, au dublat datoria publică a ţării, au condus prin dispreţul Constituţiei şi abuz faţă de lege”, a spus Ghişe.

Candidatul PNL la preşedinţia partidului a făcut şi o comparaţie între preşedinţii de onoare ai partidelor politice: „PSD are preşedinte de onoare pe Iiliescu, simbol al comunismului uşor reformat, PDL-ul adevăratul FSN al anilor '90, are preşedinte de onoare, ştiţi dumneavoastră pe cine, cel care reprezintă popularii în România, în conducerea popularilor europeni. Mă refer la numitul Băsescu Traian”, a spus Ghişe, dând citate din preşedintele Traian Băsescu, din 2005, în care acesta spune că PNL şi PDL trebuie să fuzioneze.

"Astăzi suntem în faţa acestui foarte important moment. Mergem pe calea noastră spre dezvoltare, sau decidem fuziunea?", a adăugat senatorul PNL.

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus a declarat în finalul discursului lui Ioan Ghişe, că îşi aminteşte cum, acum foarte mulţi, ani, acesta l-a vizitat la hotelul unde era cazat şi l-a rugat să devină membru al PNL.

"De atunci şi până acum aţi fost un bun membru. Pe mine nu m-aţi dezamăgit şi nici acum nu m-aţi dezamăgit, că nu aţi depăşit cu jumătate de oră discursul dumneavoastră", a spus Mircea Ioneascu Quintus, în aplauzele sălii.