Iohannis, despre invitarea medicului Rafila la Cotroceni: Pandemia nu are culoare politică

Data actualizării: Data publicării:
Alexandru Rafila face declaratii
Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Klaus Iohannis a vorbit în conferința de presă, susținută marți, despre invitarea doctorului Alexandru Rafila la Cotroceni, în contextul în care medicul deschide lista PSD-ului pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din acest an. „În calitate de reprezentant al României la OMS a fost invitat, nu în calitate de candidat la alegerile parlamentare”, a spus Klaus Iohannis.

„Pandemia nu are culoare politică și este, pe de altă parte, cunoscut faptul că doctorul Rafila este reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, și în acea calitate a fost invitat, nu în calitate de candidat la alegerile parlamentare”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă poate colabora cu PSD-ul în

aceste momente de criză sanitară, șeful statului a răspuns că este greu de imaginat așa ceva, mai ales că PNL este la guvernare, iar social-democrații doar încearcă „să tragă frâna de mână”.

„Colaborarea este, în această fază, destul de greu de imaginat în condițiile în care PNL este la guvernare și împreună cu mine ne străduim, luăm măsurile care se impun, facem achizițiile, facem testările, pregătim vaccinarea..., iar PSD-ul șade pe o majoritate parlamentară cu care tot timpul a încercat să tragă frâna de mână și să arate că au soluții. Doar că nu au...”, a subliniat președintele.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri