Exclusiv Kelemen Hunor: Compensarea de 50 de bani pentru carburant se poate prelungi până la primăvară. Cred că se pot găsi resurse bugetare

Data actualizării: Data publicării:
pompa de benzina
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că sprijină prelungirea acordării compensării de 50 de bani pe litrul de carburant, în condițiile în care măsura expiră la sfârșitul acestei luni. Subiectul va fi discutat în coaliție, a adăugat președintele UDMR la Interviurile Digi24.

„Din punctul meu de vedere, se poate merge până în primăvară, dacă există și resurse bugetare. Eu cred că se pot găsi resurse bugetare, pentru că nu e o sumă atât de mare”, a spus Kelemen Hunor.

„Nu am discutat încă în coaliție. Urmează, poate mâine sau săptămâna viitoare, să luăm în discuție aceste aspecte, pentru că mai sunt două săptămâni până când expiră termenul, dar eu cred că o prelungire până în primăvară se poate susține”, a adăugat el.

Începând cu luna iulie a acestui an, prețul carburanților este compensat cu 50 de bani pe litru, în urma unei decizii a Guvernului. Jumătate din această sumă este decontată de la bugetul statului, iar jumătate este suportată de companii. Compensarea se aplică direct la pompă și apare pe bonul fiscal. Măsura urmează să expire la finalul lunii septembrie.

În iunie, când a anunțat compensarea, guvernul a precizat că la finalul perioadei va analiza dacă e nevoie de un nou set de măsuri.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri