Sari la conținut

Klaus Iohannis: Oamenii care l-au urmat pe Tăriceanu au făcut-o din frustrări

Forţele care nu agreează acest drum nou şi foarte puternic al PNL l-au înconjurat pe domnul Tăriceanu cu un număr de oameni şi l-au prezentat publicului ca şi o cvasi - formaţiune care doreşte cică să păstreze identitatea liberală.

Afirm cu toată răspunderea că liberalismul în PNL nu a fost nicicând sub asediu sau în pericol în ultimii 139 de ani şi nici nu va fi în următoarea perioadă.

Este important de menţionat că nicio filială din PNL nu urmează această cale, alternativă prezentată ieri, oamenii care s-au prezentat împreună cu fostul nostru coleg Tăriceanu sunt oameni care fie au părăsit partidul, fie au fost daţi afară, fie s-au dus acolo datorită unor frustrări.

Consider că liberalismul în România trebuie să trăiască în PNL şi nu poate să trăiască în braţele unei formaţiuni cvasipolitice create şi hrănite de PSD”, a declarat Klaus Iohannis.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a lansat plaftorma politică, un răspuns la acţiunile actualei conduceri a Partidului Naţional Liberal. În discursul ţinut în faţa susţinătorilor, fostul lider liberal l-a criticat pe Klaus Iohannis, acuzându-l că vrea să folosească partidul pentru a ajunge la Cotroceni. Liberalii care s-au alăturat aşa-numitului Grup de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale contestă fuziuniea cu PDL şi aderarea la familia popularilor europeni.

La evenimentul de lansare a Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale au participat 15 parlamentari liberali care nu vor afilierea la PPE şi anunţata fuziune cu PDL. Printre iniţiatorii acestei platforme se află foştii miniştri liberali Daniel Chițoiu, Daniel Barbu, Ovidiu Silaghi şi Andrei Gerea.