Marcel Ciolacu: Comisia Europeană a dat dreptate PSD

Data actualizării: Data publicării:
președintele psd marcel ciolacu gesticuleaza in timpul unei conferinte de presa
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Liderul PSD Marcel Ciolacu susține că Planul Național de Redresare și Reziliență este departe de a fi gata și că, de fapt, Comisia Europeană a dat dreptate social-democraților când a cerut ca PNRR să fie prezentat în Parlament.

În opinia liderului social-democrat, discuțiile de la Bruxelles nu au fost un succes, iar PNRR nu este finalizat. Marcel Ciolacu susține că cea mai mare problemă este că guvernul Cîțu nu a convins că va putea implementa planul până în 2026.

"Planul Național de Redresare și Reziliență este departe de a fi gata. Am discutat din nou, astăzi, cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre problemele din PNRR și propunerile pe care le are Partidul Social Democrat pentru a rezolva această criză.

Comisia Europeană a dat dreptate PSD și l-a trimis pe Cîțu să prezinte planul în Parlament. Așadar, Cîțu trebuie să lase minciunile și să se apuce serios de treabă.

Guvernanții nu pot ascunde eșecul vizitei de la Bruxelles! Nu au venit înapoi cu un plan finalizat. De exemplu, sunt tăieri importante pentru autoritățile locale și pe zona de educație. Iar, cea mai mare problemă este că nu au reușit să convingă executivul european că vor fi în stare să implementeze planul până în 2026", potrivit unui mesaj postat pe Facebook de Marcel Ciolacu.

27% din banii din PNRR vor merge pentru construirea de autostrăzi. Totodată, miliarde de euro vor fi alocate și pentru Sănătate, Educație și Energie, potrivit unor surse Digi24. Printre condițiile puse de Comisia Europeană este cea ca PNRR să fie prezentat în Parlament.

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, după ședința de guvern, că România va depune Planul Național de Redresare și Reziliență care va cuprinde toată sumă de 29,2 miliarde de euro pe care Comisia Europeană o va acorda României. După vizita la Bruxelles, unde a avut mai multe întâlniri cu oficialii europeni, premierul a spus că "rolul" său a fost să convingă Comisia că România poate folosi toți banii din PNRR fără să pună în pericol stabilitatea fiscală.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri