Sari la conținut

Ministrul Justiției, chemat să dea explicații în Senat

Comitetul liderilor grupurilor parlamentare a aprobat luni solicitarea liberalilor de a-l invita pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la „Ora ministrului” la Senat, pe 3 mai, la ora 12,00.

180215_TUDOREL_TOADER_CONFERINTA_001_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„A fost o solicitare a liberalilor depusă de săptămâna trecută. S-a aprobat ca domnul Tudorel Toader să fie invitat la Parlament, la Ora ministrului, joi, 3 mai, la ora 12,00, dacă nu e plecat din ţară sau dacă nu are şedinţă de Guvern în aceeaşi zi”, a afirmat Mihai Goţiu, viceliderul grupului USR din Senat.

Decizia Comitetului liderilor grupurilor parlamentare va fi supusă aprobării plenului Senatului.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat pe 11 aprilie că liberalii au decis să îl convoace pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la dezbaterea „Ora Guvernului”, la Senat, în contextul raportului Grupului statelor împotriva corupţiei al Consiliului Europei.

Grupul Statelor împotriva Corupţiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO) a făcut public, în urmă cu aproape două săptămâni, Raportul referitor la România, în care îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de anumite aspecte ale legilor adoptate de Parlament privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii, precum şi cu privire la amendamentele propuse la legislaţia penală.

Ministrul Justiției nu a făcut, la momentul respectiv, comentarii pe marginea concluziilor GRECO.

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat însă că probabil cei care au modificat legile justiţiei nu au explicat bine ce au făcut, ori cei de la GRECO nu au înţeles, clarificările urmând să fie formulate într-o altă manieră.

Pe aceeași temă