Nicolae Ciucă: Căutăm soluţii ca cel puţin două dintre alegeri să poată fi comasate. Românii vor ca numărul alegerilor să fie redus

Data publicării:
Nicolae Ciucă participă la ședința de guvern, la Palatul Victoria din București, miercuri 5 aprilie 2023.
Nicolae Ciucă a demisionat din funcția de premier. Foto: George Călin/Inquam Photos

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că sunt căutate soluții pentru ca cel puțin două dintre alegerile programate anul viitor să fie comasate, în condițiile în care sondajele efectuate la nivel de partide arată că majoritatea românilor își doresc acest lucru.

"Atunci când am discutat comasarea alegerilor nu am făcut-o voluntar, ci am avut în vedere că sondajele efectuate la nivelul partidelor arată că peste două treimi dintre români văd anul 2024 cu cinci runde de alegeri cât se poate de aglomerat şi cum vă spuneam această proporţie de peste două treimi dintre români e de acord ca numărul de alegeri să fie redus. Şi atunci căutăm soluţii ca cel puţin două dintre ele să poată fi comasate şi măcar să reducem numărul alegerilor", a declarat Nicolae Ciucă, potrivit News.ro.

Premierul a adăugat că 2024 este un an în care trebuie gestionate fondurile PNRR și nu se poate irosi acest interval doar în campanii electorale.

"Ţinând cont de campanie, nu ne permitem să pierdem un an de zile în tot acest ansamblu în care trebuie să gestionăm fondurile din PNRR, din cadrul anual multifinanciar. Nu înseamnă că lăsăm totul deoparte şi ne ocupăm doar de alegeri", a spus Nicolae Ciucă, cu ocazia unei vizite de lucru la Piatra Neamţ.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri