Sari la conținut

Nicuşor Dan: Sper la proteste de stradă dacă apare Legea amnistiei

Nicușor Dan, liderul USR, a declarat că speră că vor exista proteste de stradă dacă va apărea Legea amnistiei. Liderii USR au spus, duminică, la Sibiu, că sunt convinși că este o chestiune de săptămâni până când va apărea o astfel de lege deoarece există o presiune puternică pentru amnistie penală de la ALDE și PSD. 

nicusor dan

„Cred că există o puternică presiune din interiorul PSD şi ALDE pentru amnistie penală. Mi-e teamă că o vom avea. Ca rezultat al acestei presiuni, un atac la DNA, la ANI e parte din strategia PSD-ALDE pentru următorii ani”, a declarat Nicuşor Dan, citat de News.ro.

De asemenea, liderul USR a precizat că „există în societate un instinct puternic pentru statul de drept”.

„Sper să se manifeste acum. Sper la proteste de stradă dacă apare Legea amnistiei. Prin toate mijloacele vom explica oamenilor de ce un astfel de proiect este nociv pentru România, inclusiv în plan social şi economic”, a mai spus Nicuşor Dan, adăugând totuși că USR nu va chema oamenii în stradă. 

Prezent la conferinţa de presă, deputatul Dan Barna, fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, a afirmat că Legea amnistiei va apărea „în câteva săptămâni”, tot ceea ce se întâmplă în prezent în spaţiul public fiind o pregătire a acesteia.

Pe aceeași temă