Orban: Guvernul nu poate veni cu aceeaşi propunere de miniştri. Nu necesită un răspuns din partea preşedintelui

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban la Digi24

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că Guvernul nu poate veni cu aceeaşi propunere de miniştri, pentru că este prima propunere, care nu mai are nevoie de vreun răspuns.

orban la diicot_inquam ganea (3)
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Singurii ministeriabili rămaşi în PSD: Olguţa Vasilescu bună la toate şi tocătorul de bani publici care ocupă funcţia de trezorier al PSD. Sărăcie mare de cadre la PSD dacă au ajuns să propună aceiaşi «faliţi» pentru portofoliile vacante. Nu că ar fi de mirare după 71 de nepricepuţi şi neaveniţi puşi în capul trebii şi schimbaţi precum şosetele de flauşat în cei doi ani”, a scris Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook. 

În opinia sa, „problema cea mai mare a lui Dragnea, Dăncilă and co este că nu prea le-a plăcut să citească la viaţa lor şi nici acum nu citesc”.

„Dacă ar fi citit decizia CCR, ar fi înţeles că ceea ce fac ei nu este conform pronunţării Curţii. Ei nu pot să vină cu aceleaşi propuneri, pentru că preşedintele are dreptul să refuze motivat o propunere. Ca atare, această nouă propunere este, de fapt, aceeaşi propunere, adică prima propunere şi nu necesită niciun răspuns din partea preşedintelui. Adică, cei doi vor ajunge miniştri pe portofoliile respective la calendele greceşti”, mai susţine liderul PNL.

Premierul Viorica Dăncilă îi propune din nou pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici pentru funcţiile de miniştri ai Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, considerând că aceste propuneri respectă toate condiţiile prevăzute de Constituţie şi de legile organice aplicabile.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis joi premierului Viorica Dăncilă două scrisori în care motivează respingerea nominalizărilor de miniştri pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării. În cazul nominalizării lui Ilan Laufer la Dezvoltare sunt invocate condiţiile pentru ocuparea funcţiei de membru al Guvernului, iar în cel al Liei Olguţa Vailescu la Transporturi lipsa de experienţă, în timp ce nominalizare acesteia la Dezvoltare şi a lui Mircea Drăghici la Transporturi „nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri