Orban neagă o înțelegere cu PSD: Ce blat? Au făcut tot posibilul să ne demită

Data publicării:
orban simonis parlament_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: INQUAM Photos/George Calin

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, după suspendarea ședinței de plen în care ar fi trebuit votată moțiunea de cenzură, că nu există niciun blat între PNL și PSD. Premierul a mulțumit parlamentarilor care nu au susținut moțiunea și a precizat că niciun coleg de al său nu a negociat cu Carmen Dan.

Un nebun aruncă o piatră și o sută de înțelepți... Ce blat? Când au făcut tot posibilul să aducă oamenii la vot. Nu au reușit. S-au purtat discuții individuale cu foarte mulți parlamentari. Nimeni nu a discutat cu doamna Carmen Dan. Am avut multe discuții cu parlamentari care au fost în ALDE. Pe unii i-am convins, pe alții nu”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul le-a mulțumit parlamentarilor care susțin Guvernul.

„În ceea ce ne privește ca Guvernu, considerăm că ceea ce s-a întâmplat azi este extrem de benefic pentru România. Guvernul trebuie să facă față unor provocări și are nevoie de deplină capacitate de exercițiu pentru a rezolva problemele cu care se confruntă România. A existat o majoritate care ne-a sprijinit care a înțeles că România are nevoie de guvern, le mulțumesc că au fost alături de noi. Marea majoritate care au fost alături de noi sunt parlamentarii din USR, PMP UDMR, minorități care au considerat că nu este cazul să se arunce în această aventură”, a mai declarat prim-ministrul.

Ludovic Orban a precizat că dacă votul moțiunii va fi reprogramt în sesiunea parlamentară ordinară, care începe marți, ia în calcul să depună o nouă contestație la CCR.

„Dacă vor face, vom sesiza CCR. Nu poți să te joci cu moțiunile de cenzură. Dacă vor să fie în cadrul constituțional e o sesiune nouă, o pot depune din nou”, a mai declarat Orban.

Ședința de plen în care trebuia dezbătută și votată moțiunea de cenzură a fost suspendată din lipsă de cvorum. Pentru desfășurarea ședinței ar fi trebuit ca în plen să fie prezenți 233 de parlamentari. Opoziția a putut strânge doar 226 de parlamentari.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri