Orban: Nu putem da acte normative ca să-i găsim un loc de muncă Olguţei Vasilescu

Data actualizării: Data publicării:
Lia Olguta Vasilescu_INQUAM_Octav_Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că a auzit că Guvernul vrea să dea o ordonanţă de urgenţă pentru a o numi pe Olguţa Vasilescu ministru, în contextul în care numirea acesteia la Dezvoltare a fost respinsă din nou de şeful statului. „Cred că guvernarea prin acte normative cu dedicare personală trebuie să înceteze. Nu putem da acte normative ca să-i găsim un loc de muncă lui Olguţa Vasilescu”, spune Orban.

ludovic orban parchetul general - inquam ganea
Președintele PNL, Ludovic Orban. Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Orban a fost întrebat despre respingerea, din nou, de către şeful statului, a numirii Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării.

„Nu ştiu de a fost nevoie să fie retrimisă propunerea, în condiţiile în care preşedintele Iohannis a refuzat numirea doamnei Vasilescu. Să vină cu alţi candidaţi. Am mai spus o dată. Am auzit o declaraţie că Guvernul vrea să dea OUG ca să o pună pe Olguţa Vasilescu ministru. Cred că guvernarea prin acte normative cu dedicare personală trebuie să înceteze. Nu putem da acte normative ca să-i găsim un loc de muncă lui Olguţa Vasilescu. Cum ar arăta OUG pentru găsirea unui loc de muncă pentru Olguţa Vasilescu. Trebuie să înţeleagă că trebuie să vină cu altă propunere, de preferinţă cu un om care să aibă expertiză în domeniu, care să cunoască cu adevărat problematica şi care să aibă capacitatea să rezolve problemele grave care există în domeniul de activitate”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, Orban a fost întrebat dacă Vasilescu ar fi singurul ministru care nu are experienţă în domeniul pe care îl conduce.

„În cazul de faţă preşedintele a folosit acest argument, deci acest argument chiar funcţionează în domeniu. Asta e o încăpăţânare a PSD-ului. Chiar nu găseşte PSD alţi candidaţi? Sigur, nu mai sperăm la niciun fel de candidat serios la vreun portofoliu ministerial după cei 71 de habarnişti cu care a populat conducerea ministerlor în ultimii doi ani şi ceva actuala guvernare. Să caute alt candidat şi, de preferinţă, premierul să îl şi consulte pe preşedinte înainte de a formula o propunere privitor la acest candidat şi la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească acest candidat”, a spus Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi premierului motivele pentru care refuză numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, printre acestea numărându-se faptul că aceasta „nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă”. „De asemenea, din aceeaşi documentaţie constat că doamna Lia-Olguţa Vasilescu nu are experienţa în materie necesară promovării şi gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel naţional în domeniul complex al dezvoltării regionale şi administraţiei publice”, mai spune preşedintele, reproşându-i acesteia şi „declaraţiile controversate, atacurile la persoană virulente, limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiţiei”.

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că depune plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, după ce a respins numirea ei la Ministerul Dezvoltării. Ea critică argumentele preşedintelui împotriva numirii sale, calificându-le drept staliniste şi susţinând că are mai multă experienţă decât acesta.

La rândul său, deputatul PSD Eugen Nicolicea consideră că președintele Iohannis a încălcat de două ori o decizie a CCR privind numirile a doi membri în Guvern: o dată prin refuzul Liei Olguța Vasilescu și o dată prin nepronunțarea în cazul lui Mircea Drăghici. „Rezolvarea nu se poate face decât de CCR”, a precizat Nicolicea pentru Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri