Ovidiu Raețchi, PNL: Marcel Ciolacu e dispus să negocieze siguranța națională pentru voturi în Parlament

Data publicării:
ovidiu raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi spune că Marcel Ciolacu ar trebui să demisioneze din fruntea Camerei Deputaților din cauza lipsei de reacție față de proiectul UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc.

Solicităm demisia lui Marcel Ciolacu din fruntea Camerei Deputaților. Lipsa lui de reacție față de proiectul UDMR arată că e dispus să negocieze siguranța națională pentru voturi în Parlament.

Citește și: Klaus Iohannis atacă dur PSD: Se luptă ca să dea Ardealul ungurilor. Jó napot kívánok, Ciolacu

Marcel Ciolacu trebuie să demisioneze din fruntea Camerei Deputaților, instituție pe care a dovedit că nu o poate conduce în mod responsabil. Trebuie să demisioneze, ca gest elementar de onoare, chiar dacă cei din PSD, speriați de indignarea publică unanimă și de reacția președintelui, se vor grăbi acum să respingă în Senat proiectul UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc.

Trebuie să demisioneze deoarece suspiciunile publice că a tolerat acest proiect de dragul voturilor UDMR din Parlament sunt mult prea mari. Trebuie să demisioneze pentru că, în fața strategiei naționaliste a lui Viktor Orban trebuie răspuns înțelept, discret, dar ferm, fără a accepta compromisuri în privința principiilor care nu se pot negocia. Chiar dacă, ipotetic vorbind, Marcel Ciolacu a lăsat proiectul UDMR să treacă din nepăsare sau indolență, acest lucru este de neiertat având în vedere sensibilitatea temei pentru siguranța națională și pentru identitatea românească. În aceste condiții, Marcel Ciolacu nu mai are căderea morală și profesională să conducă Camera Deputaților și trebuie să demisioneze”, a transmis Ovidiu Raețchi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri