PNL și PDL s-au împăcat doar la centru. Mulți lideri locali ai liberalilor preferă să continue colaborarea cu PSD

Data publicării:
Liberali

Cu mine au alergat PSD și PNL ca să ies deputat. PDL, știți dumneavoastră cum m-a vorbit și cum m-a făcut. Nu pot să mă împrietenesc cu PDL și să fiu dușman cu PSD acuma”, spune Sorin Teju, deputat PNL.

Opinia deputatului liberal Sorin Teju este împărtăşită şi de alţi parlamentari de Prahova.

Eram derutați total. Mă, ce facem, mă duc acuma și ma pup cu Roberta Anastase pe stradă, când eu eram bandit, nu?”, se întreabă Virgil Guran, deputat PNL.

Suntem împotriva oricărei fuziuni, indiferent cu ce partid. PNL să nu își piardă identitatea celor 139 de ani”, spune Grațiela Gavrilescu, deputat PNL.

Un partid care este urmașul fostului FSN nu are ce să caute și să fie cu un partid istoric”, spune și Paul Dumbrăvanu, deputat PNL.

Liberalii care resping colaborarea cu PDL acuză că nu au fost invitaţi la şedinţa la care s-a decis parteneriatul cu democrat-liberalii. Unii acuză conducerea că a schimbat încuietoarea de la intrarea în sediul partidului, pentru ca ei să nu poată participa la negocieri.

Suntem toți liberali autentici, liberali serioși, mai puțin președintele, care, iată, a ales să încuie sediul și să încerce niște cooptări cu niște primari foarte doctrinari, ca să își asigure o majoritate”, spune Bogdan Nica, vicepreşedinte al PNL Prahova.

Nici la Vaslui, Bihor şi Galaţi liberalii nu vor să audă de o alianţă cu PDL. O fuziune ar putea fi punctul de plecare în negocieri.

Într-o alianță nu mai au încredere nici cetățenii, nici cei care mai fac politică. O fuziune ar da o garanție că facem o construcție sigură”, spune Victor Paul Dobre, deputat PNL.

Olt, Cluj, Suceava, Braşov, Brăila, Arad, Harghita, Vrancea, Argeş, Gorj au rămas în alianţe cu social-democraţii şi după ce USL s-a rupt. Unii ar vrea să se reorienteze, dar acuză ameninţări din partea PSD.

Pe fondul amenințărilor pe care le are PNL din partea domnului Călinoiu, că dă oamenii afară, ca atare PNL a reacționat împreună cu PPDD și PDL. Au schimbat majoritatea în consiliul județean, puterea este dată consilierilor”, spune Dian Popescu, senator PNL.

În alte zone, cele două formaţiuni încep să se împrietenească. Se întâmplă în judeţele Sibiu, Buzău, Hunedoara, Suceava, Botoşani, Bacău şi Timiş.

Va fi important poziția organizației județene PNL, care va trebui să se poziționeze și, evident, poziția filialei PDL, cu care dorim să colaborăm în administrația locală”, spunea pe 29 mai, Klaus Iohannis.

Iar în Ilfov, Botoşani, Dâmboviţa, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin şi Neamţ, liberalii îi au deja ca aliaţi pe democrat-liberali.

Luni, conducerea centrală a partidului a convocat un Birou Politic Naţional în care se vor căuta soluţii pentru ca PNL şi PDL să se împrienească în toată ţara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Detalii tulburătoare despre trecutul doctoriței din Brăila ies la iveală. Legături dubioase cu mafia...
Digi FM
Oana Roman, criticată dur de angajatul unui hotel de lux de pe litoral: „Crezi că dacă ești „vedetă” ți se...
Pro FM
Cum s-a schimbat viața lui Charisse Verhaert după divorțul de Julio Iglesias Jr. Modelul și-a găsit dragostea...
Film Now
Tara Reid, greu de recunoscut la 25 de ani de la American Pie. Foarte slabă, dar cu zâmbetul pe buze, pozată...
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i...
Newsweek
VIDEO Un Su-27 al Rusiei a urmărit trei avioane britanice deasupra Mării Negre, aproape de România
Digi FM
O femeie de 38 de ani a născut un bebeluș cu patru mâini, patru picioare și două fețe. Cum explică medicii...
Digi World
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de...
Digi Animal World
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii
Film Now
Halle Berry, imagini virale la 20 de ani de când a fost lansat „Catwoman”. A pozat topless, iar fanii au fost...
navă taiwan
Taifunul Gaemi a lovit cu putere Taiwanul și se îndreaptă spre China. Un cargobot cu nouă oameni la bord s-a...