Video Politicieni care se laudă că susțin sportivii. „Avem o grămadă de inițiative. Eu am o lege pentru a declara Ziua Salvamontului”

Data actualizării: Data publicării:
teren abandonat fotbal sport baza sportiva
Politicienii s-au grăbit să-și asocieze imaginea cu dublul campion mondial la înot David Popovici. Foto: captură video Digi24

Politicienii s-au grăbit să-și asocieze imaginea cu dublul campion mondial la înot David Popovici, deși contribuția lor la titlurile sale este practic inexistentă. În loc de programe care să susțină performanța, parlamentarii se pot lăuda că au dat țării Ziua Înotului și Ziua Sportului Românesc.

Ce știu parlamentarii despre bazele sportive?

Graţiela Gavrilescu - deputat PSD: „Nu prea sunt așa cum trebuie”.

Dumitru Coarnă – deputat neafiliat: „Dezastruos, pentru că nimeni nu vrea să vadă ceea ce trebuie”.

Boris Volosatîi - deputat AUR: „N-avem nevoie de zile naționale, de sărbători. Avem nevoie de bani, de o atitudine serioasă, de o viziune asupra acestei probleme, de reabilitarea acelor complexe sportive”.

Este subfinanțat sportul în România?

Bogdan Rodeanu - deputat USR: „Ce nu este subfinanțat în România...și aici vedem o subfinanțare și o lipsă de preocupare, nu numai din partea Executivului, adică dacă discutăm de nivel guvernamental, dar haideți să ne uităm ce se întâmplă și pe plan local. Acolo vedem pur și simplu o debandadă și un clientelism deosebit față de «cluburile» acelea, care primesc foarte mulți bani, în timp ce cei care fac performanță nu sunt stimulați financiar.

Din sport, politicul nu prea a făcut bani, politicul acela consacrat din ultimii 30 de ani, iar cetățenii sunt importanți o dată la 4 ani, atunci când vin și votează”.

Mihai Weber- deputat PSD: „Cred că sunt domenii care sunt subfinanțate și cred că ar trebui intervenit și în sportul românesc”.

Ce fac parlamentarii pentru sportul românesc?

Claudiu Manta - deputat PSD: „Noi avem o grămadă de inițiative pentru susținerea sportivilor români. Eu însumi am o lege pentru a declara Ziua Salvamontului 1 august”.

Reporter: Am văzut diverse legi - ziua înotului, oinei, avem nevoie de așa ceva?

Florin Roman - deputat PNL: „Sunt foarte bune, da, din punctul meu de vedere. Orice zi care încurajează sportul este necesară”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri