Ponta: Băsescu face ironii de doi bani, e fioros doar la București

Data publicării:
victor 20ponta 20mediafax 20foto 20octav 20ganea-34472

"După ce am fost la Cotroceni, preşedintele Băsescu a avut două-trei ieşiri publice strict de campanie electorală. A făcut ironii de doi bani, nu cred că se preta la nivel de preşedinte să faci glume de cartier, de autobază. Ne-a arătat că numai el e deştept şi noi ceilalţi suntem nişte proşti şi nu ştim nimic", a spus Ponta la un post de televiziune.

El a susţinut că preşedintele Traian Băsescu este "foarte fioros" doar la Bucureşti, nu şi în discuţiile de la Bruxelles, cu oficialii europeni.

USL vrea să modifice Constituţia până în 2013

Primul ministru a anunţat că USL intenţionează să modifice Constituţia până în iunie 2013, iar în 2014 să organizeze alegeri pentru regiuni de dezvoltare, păstrând judeţele actuale.

Acesta a arătat că în noua Constituţie va fi propus ca preşedintele să fie ales tot prin vot direct, dar să nu mai aibă posibilitatea de a nominaliza pe oricine doreşte în funcţia de prim-ministru, ci să ţină cont de propunerea formaţiunii cu cel mai mare număr de mandate în parlament.

Potrivit premierului, USL este dispusă să discute inclusiv cu PDL şi UDMR despre modificarea Constituţiei.

În privinţa regiunilor de dezvoltare, premierul a arătat că în 2014 trebuie organizate alegeri regionale, odată cu alegerile pentru Parlamentul European, pentru crearea unor regiuni de dezvoltare, bazate pe actuala structură, care să aibă principalele atribuţii în gestionarea fondurilor UE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri