Ponta: Începem cu stângul Președinția UE. Sper să ne descurcăm mai bine data viitoare, peste 14 ani

Data actualizării: Data publicării:
20170618_PARLAMENT_ponta_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Fostul premier PSD Victor Ponta trece în revistă greșelile făcute de Guvernul Dăncilă în organizarea ceremoniei de deschidere a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, cu precizarea că el va participa la eveniment.

„Dincolo de gafa cu data tipărită greșit (nu era treaba premierului Dăncilă acest lucru, dar reflectă calitatea profesională a colaboratorilor săi), nu înțeleg:

1. Cum poți să trimiți invitații de pe o zi pe alta la un eveniment care era confirmat de câteva luni?! Este o probă clară de lipsă de profesionalism și de seriozitate!

2. Dacă vorbesc la eveniment președintele Consiliului European, al Comisiei și al Parlamentului era absolut normal și de bun simț din partea României să vorbească toți omologii: președintele României, al Senatului (al Camerei Deputaților nu are cum, fiind la plajă cu prietenii) și prim-ministrul! Plus comisarul european din partea României! Așa vom asculta din partea țării noastre doar speech-ul binecunoscut al doamnei Dăncilă care îi va «devasta» pe oaspeții europeni prin elocința și perfecta utilizare a limbii engleze?

3. Nu este normal să vezi că ai sala jumătate goală și să mobilizezi azi, în ziua evenimentului, deputații PSD prin secretariatul grupului parlamentar. Nu poți să chemi reprezentanții mediului de afaceri cu mai puțin de 24 de ore înainte sub rezerva că s-ar putea să nu aibă locuri dacă se răzgândesc unii invitați care au spus că nu vin”, scrie Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Fostul premier și președinte al PSD trage și o concluzie: „Începem cu stângul Președinția. Sper să ne descurcăm mai bine data viitoare - peste 14 ani!”

Joi, de la ora 20.00, are loc la Ateneul Român ceremonia de deschidere a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și concertul inaugural dedicat preluării Președinției rotative. Preşedinţii Comisiei Europene - Jean-Claude Juncker, Consiliului European - Donald Tusk, Parlamentului European - Antonio Tajani şi Colegiul Comisarilor se vor afla la Bucureşti joi şi vineri, pentru a marca începerea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE.

Joi, simultan cu ceremonia la care vor rosti discursuri premierul Viorica Dăncilă şi oficialii europeni, în Piaţa George Enescu este anunţată o manifestaţie, sub titulatura „Vrem Europa, nu dictatură!”. Evenimentul de la Ateneu nu figurează pe agenda oficială a preşedintelui Klaus Iohannis. Acesta se va întâlni şi va avea declaraţii de presă comune cu Jean Claude Junker vineri, când şeful CE are programate de asemenea şi discuţii şi declaraţii comune cu Viorica Dăncilă.

CE a anunţat şi întâlniri ale lui Juncker cu liderii Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, însă deocamdată nu a fost anunţat programul oficial al acestora.

Liderii PNL au spus că o decizie în legătură cu prezenţa lor la ceremonia de la Ateneu va fi luată în cursul zilei de joi, ei reclamând faptul că invitaţia a fost primită, târziu dar şi că această conţinea o eroare, confirmarea participării fiind aşteptată până în „8 ianuarie 2018”. 

„După domniile lor, am ratat să confirm prezenţa la concert cu un an. Mai mult, pentru un eveniment de o asemenea anvergură, mi se pare lipsă de respect să primesc invitaţia cu doar o zi înainte”, a scris pe Facebook senatoarea liberală Alina Gorghiu.

Textul şi formatul invitaţiei au fost criticate şi de deputatul Cătălin Nechifor, fost membru PSD, trecut la partidul lui Victor Ponta, Pro România. El a remarcat, printre altele, că pe invitaţia primită de el logo-ul este printat greşit, fără drapelele României şi Uniunii Europene, că „se pare că stocurile de virgulă şi punct sunt pe terminate la guvern”, fiind folosite „cu zgârcenie” și că „despărţirea pe rânduri pare să fie făcută cu toporul”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri