Președintele Băsescu va convoca referendum, indiferent de prag

Data publicării:
traian basescu cotroceni 4 apr 2 presidency ro

Şeful statului susţine că nu doreşte ca populaţia să-i reproşeze că nu a folosit toate pârghiile pentru a pune în practică rezultatele referendumului din 2009.

„Vreau să fim foarte clari: indiferent că va fi referendum cu 30%, cu 50% prezenţă, în cazul în care Constituţia nu va reflecta referendumul din 2009, eu îl voi declanşa, asumându-mi riscul să nu fie un referendum valid”, a declarat Traian Băsescu, duminică, la Pro TV.

Conducerea Parlamentului va discuta, luni, solicitarea preşedintelui Traian Băsescu privind convocarea unui referendum. Parlamentul are la dispoziţie 20 de zile pentru a da un aviz - consultativ - cererii şefului statului.

Președintele Traian Băsescu a anunțat marți că va convoca un nou referendum cu următoarele două întrebări: „Doriți Parlament unicameral?” și „Doriți Parlament cu 300 de membri?”. Traian Băsescu spunea, marți, că așteaptă să vadă dacă se va vota reducerea pragului pentru validarea referendumului la 30%, astfel încât și acest referendum să beneficieze de cvorumul redus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri