Sari la conținut

Preşedintele PE îl susține pe Cristian Preda: Încercările de a-l intimida sunt inacceptabile

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a transmis un mesaj de susţinere a eurodeputatului Cristian Preda, chemat la Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional ”Steaua României”, fiind acuzat de neglijarea interesului naţional şi defăimare, în urma criticilor aduse în PE guvernelor Grindeanu şi Tudose. Tajani spune că încercările de a-l intimida şi/sau de a-i compromite reputaţia lui Cristian Preda sunt inacceptabile.

„Parlamentul European este alături de Cristian Preda: un coleg foarte respectat, un european dedicat şi un român patriot. Statul de drept trebuie menţinut în România: încercările de a-l intimida şi/sau de a-i compromite reputaţia sunt inacceptabile”, este mesajul transmis de către preşedintele PE pe Twitter.

„Prigoana a început. Întrucât am criticat în PE guvernele Grindeanu şi Tudose, sunt chemat în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunţ care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării. Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Şerban Brădişteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu şi generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul preşedinte al Academiei, Ionel Haiduc”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Europarlamentarul a mai spus că în denunț sunt invocate criticile aduse de el guvernelor Grindeanu și Tudose, dar că modul în care sunt formulate acuzațiile este „vag și amenințător”.

Deşi a cerut ca audierea sa să fie publică, solicitarea sa nu a fost acceptată.

După audiere, el a scris pe Facebook că Firea, Andronescu, Brădişteanu şi Geoană „au chiulit”.

„Cei 4 pesedişti din Consiliul de onoare - Firea, Andronescu, Brâdişteanu şi Geoană - au chiulit. Vor vota mai târziu. Nu se ştie când. Le-am lăsat Întâmpinarea în care explic că acuzaţiile sunt nefondate şi dispreţuiesc principii elementare ale unei societăţi libere”, a precizat eurodeputatul.

Sursa: News.ro